Jövőre is ritkítják a közalkalmazottakat

A jelenlegi 1,29 milliós létszám alá szeretnék tornázni a közalkalmazottak számát, ezért az elbocsátások jövőre is folytatódnak, jelentette ki Emil Boc a Pro TV egyik vasárnapi műsorában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 14., 08:02
0 hozzászólás. 


A közalkalmazottak bére január elsejétől 15 százalékkal növekszik. Arra a kérdésre, hogyan lehetséges a bérnövekedés, amikor a 2011-es béralap kisebb az ideinél, a kormányfő azt válaszolta, hogy létszámcsökkentéssel – írja a manna.ro.

Tavaly decemberben 1 378 000 személy dolgozott a közszférában, nyilatkozta nemrég Gheorghe Gherghina pénzügyi államtitkár. Emil Boc elmondta, a júliusi 1 350 000-ról 1 340 000-ra csökkent augusztusban a közalkalmazottak száma, szeptemberre 1 316 000-re, október végére pedig 1 291 527-re.

A fokozatosság annak köszönhető, hogy az elbocsátások nem egyből történnek, hanem először értesítik az érintetteket, majd tárgyalnak velük a felmondás körülményeiről, majd megtörténik maga az elbocsátás is. Év végére így 1,29 millió alá esik a közalkalmazottak létszáma, és azért lehetséges a béremelés, mert a jövő évi költségvetésben 1,29 millió fővel számoltak.

Egy héttel ezelőtt a kormányfő még azt nyilatkozta, jövőre csak a természetes létszámcsökkenéssel számolnak, ami a nyugdíjazásnak, a kilépésnek és külföldi tanulmányutaknak köszönhető.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."