Pöttyöznék az élelmiszereket az adalékok függvényében

Zöld, narancssárga vagy piros pöttyel kellene ellátni az élelmiszerek árcímkéjét vagy csomagolását attól függően, mennyi és milyen adalékanyagot tartalmaz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 28., 11:06
1 hozzászólás. 


Dumitru Florian Staicu demokrata-liberális szenátor törvénykezdeményezésében olvasható az ötlet, amit nemrég nyújtott be a szenátushoz – írja a manna.ro.

Zöld pöttyöt érdemelnének az egészséges élelmiszerek, amelyek egészségügyi kockázat nélkül naponta fogyaszthatók, narancssárga színűt azok, amelyeket csak mértékkel szabadna fogyasztani, pirosat pedig azok, amelyek olyan anyagokat és adalékokat tartalmaznak, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre.

A javaslat szerint a csomagoláson másfél centiméter átmérőjű pöttyöket kellene feltüntetni. Hogy milyen élelmiszeren milyen színűt és a színekhez társuló kritériumokról az egészségügyi minisztérium döntene a kockázat mértéke, az adalékok típusa és mennyiség függvényében. A javaslat 60 napos átmenetet engedélyezne a törvény megjelenése után.

A szenátor a törvényjavaslat indoklásában kifejti, hogy a jogszabály az átlagos képzettségű, tájékozottságú és egészségű fogyasztó érdekeit kívánja védeni.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2010-12-28 11:55:17
Tetszik az 5let.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."