A bürokrácia is akadályozza csatlakozásunkat Schengenhez

Ismét tárgyalják Románia és Bulgária schengeni csatlakozását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 04., 13:05
0 hozzászólás. 


Az eredetileg múlt keddre tervezett tárgyalás elmaradt, mert a technikai jelentéseket, amelyek alapján első körben a Bel- és Igazságügyi Tanácsnak döntenie kell, bizalmasnak címkézték, így a portugál Carlos Coelho EP küldött nem készíthetett másolatokat, sőt, kijegyzetelnie sem volt szabad semmit - írja a manna.ro.

A technikai jelentések értékelését követné majd a politikai szavazás az Európai Parlamentben, ám a vétójoggal rendelkező Németország és Franciaország már múlt év decemberében kijelentette, hogy ellenzi a két balkáni ország csatlakozását; Ausztria, Hollandia és Finnország sem sokkal lelkesebb, ők sem értenek egyet a csatlakozással.

A fejlett országok kifogásolják Románia és Bulgária - főleg ez utóbbi - igazságszolgáltatási és rendészeti infrastruktúráját, szerintük nem teljesülnek azok a technikai jellegű előfeltételek, amelyek feloldanák a belső határellenőrzés kötelezettségeit.

Romániában feltehetően a hazai korrupciót érintő friss bírálatok hatására ma délelőtt 77 vámost és határőrt tartóztattak le a Suceava megyei Vama Siret határátkelő településen.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."