Helyreáll az urbanisztika

A Regionális Fejlesztési és Idegenforgalmi Minisztérium szorgalmazza az illegálisan építkezők elleni drasztikus fellépést, és lebontatna minden építési engedéllyel nem rendelkező ingatlant.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szentjanos
Szentjanos
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 14., 12:02
1 hozzászólás. 


Módosította a kormány a területrendezésre és városfejlesztésre vonatkozó törvénykezést, hogy hatékonyabban lehessen fellépni az illegálisan, engedély nélkül vagy a települési, urbanisztikai irányelvek figyelmen kívül hagyásával építkezők ellen - olvasható a manna.ro-n.

A módosítás értelmében ezentúl a haszonélvezők nem készíthetnek a saját pénzükön regionális városrendezési tervet (PUZ), hogy így érjék el az általános városrendezési terv (PUG) módosítását. Kivételt ezentúl kizárólag a nagyon nagy telkek, az ipari parkok, a lakóparkok és lakótelepek, valamint az infrastrukturális beruházások képeznek.

„Mostanáig bárki készíttethetett az általános városrendezési tervből kilógó regionális városrendezési tervet bármely 1000 négyzetméteres telek számára. (...) Így jelentek meg a környezetből teljesen kilógó épületek, a földszintes házak közé beékelt tízemeletes tömbházak, vagy a lakóterületeken felhúzott ipari létesítmények" – nyilatkozta Elena Udrea regionális fejlesztési és idegenforgalmi miniszter.

A tárca meg akarja akadályozni, hogy egy engedély nélkül felhúzott épület számára utólag készítsék el a regionális városrendezési tervet, és szerezzék be a szükséges engedélyeket.

A minisztérium adatai szerint a hazai települések több mint egyharmadának lejárt az általános urbanisztikai terve.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Sasszem
2011-02-14 15:41:19
Meghogy helyreall!!!!Ezt Onok sem hiszik el ugy-e?
S akkor vegre mehet a buldozer a Bolygo fele haznak neki?Sot ezek szerint a Termes utcabol a ciganyok elkoltoznenek hisz a 20 hazbol egynek sincs epitkezesi engedelye?Vagy a ciganyokra ez sem fog vonatkozni?Erre valaszoljanak kedves Urbanisztikai osztaly munkatarsak valamint varosi tanacsosok!!!Hisz a Bolygo meg mindig Betlenfalvan garazdalkodik es meg csak ket gyermeket vittek a bortonbe miota bekoltozott a "varosba".A gond hogy van meg vagy 6 otthon es sok minden tortenhet mig azokat is eggyenkent a dutyiba viszik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."