Savanyodik az iskolai tej-kifli program

A vidéki diákok a gazdaságban található állatok etetésére használják a kormány által adott gyenge minőségű, időnként romlott tejet és kiflit, a városiak verekednek, sőt fociznak velük, a tanárokat pedig zavarja, hogy végzettségük ellenére ételosztogatásra kényszerülnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 15., 11:03
1 hozzászólás. 


Ezek a következtetései annak az elemzésnek, amely a tej-kifli program hatását és hatékonyságát vizsgálja. A felmérést a kormány megrendelésére végezték 2009 végén Bukarest, Konstanca, Bákó, Iaşi és Brassó megyében – olvasható a manna.ro-n.

A tanulmány szerint a termékeket nagyobb mértékben fogyasztják vidéken, ahol a tej és a kifli jelentős élelmiszerforrás a diákok családjának, főként a roma gyermekek esetében, akik több esetben éppen emiatt járnak iskolába.

A városi gyerekek inkább játszanak a kapott étellel. A pazarlás megakadályozása végett a tanárok azt javasolják, büntessék meg azokat a gyermekeket, akik élelmiszert dobnak el, állítsanak össze listát azokról, akik lemondanak erről a juttatásról, és irányítsák a részüket rászorulóknak.

A tanulmányból kiderül, hogy vannak iskolák, ahol hallgatólagosan már egy ideje így járnak el. A tej-kifli programot 2002-ben vezették be az iskolákban, évente több mint kétmillió gyermek részesül benne.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kukucska
2011-02-15 12:00:36
nem inkabb ellenorizni kellene hogy ne legyen ilyen silany minoseg?csak hat ugye megeri a gyartonak is ilyet csinalni mert senki nem ellenorzi hogy mit ad a gyerekeknek, csak a penzt veszi fel, ha az uzletbe kellene eladja senki nem venne meg es mind raszaradna.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."