200 eurós számítógép-vásárlási támogatás diákoknak

Nyolc éve zajlik a kormány által biztosított 200 eurós számítógép-vásárlási támogatás kiutalása: minden évben több száz nehéz helyzetben lévő tanuló jut így saját számítógéphez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 28., 13:10
0 hozzászólás. 


Az oktatási minisztérium nyolc éve indította útjára az Euro 200 nevű számítógép-vásárlási programját, mely keretében olyan nehéz szociális helyzetben lévő tanulókat támogatnak, akik egyébként nagyon nehezen vagy talán soha nem jutnának saját számítógéphez. A program keretében a kormány 200 eurónyi támogatást biztosít új számítógép vásárlása esetén azoknak a tanulóknak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A támogatásban minden tanuló csak egyszer részesülhet.

Az idei évben az igénylők kéréseiket április 21-ig adhatják le a tanintézményekben, ezeket április 19-május 19. között ellenőrzi le egy központi bizottság. Az elfogadott kérvényezők listáját június elsején teszik közzé a minisztérium honlapján, míg a jogosultak névsorát június 3-án, legkésőbb délután hat óráig. Az elégedetlenek óvást is benyújthatnak az ezt követő öt napban. Az óvások kiértékelését követően, a számítógép vásárlási támogatást kapott tanulók neveit a szaktárca internetes címén és az iskolákban is kifüggesztik.

A támogatásra feljogosító utalványokat június 24-július 30. között lehet átvenni, ezekből pedig augusztus 31-ig vásárolhatnak számítógépet a diákok.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."