Nagy lesz a kedvezmény villanyautó vásárlásakor

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter április 6-án a Dacia Groupe Renault képviselőit fogadta. A delegációt Jerome Olive, az üzem főigazgatója vezette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 07., 10:01
3 hozzászólás. 


A találkozón különböző országok villanyautó vásárlásakor nyújtott kedvezményeiről valamint a környezetvédelmi minisztérium ezzel kapcsolatos jelenlegi koncepciójáról volt szó.

„Szakembereink elkészítették a villanyautó vásárlásakor nyújtott kedvezmények szabályozását célzó jogszabálytervezetet, jelenleg az Igazságügyi Minisztérium véleményezésére várunk" – jelentette be a környezetvédelmi miniszter kiemelve: „véleményem szerint fontos, hogy a hibrid- illetve a villanyautók vásárlásakor nyújtott támogatások között különbséget tegyünk, hiszen a szennyezés értéke csupán a villanyautó esetében nulla.

„Uniós szinten, jelenleg nem létezik egy a támogatások mikéntjét, összegét előíró rendelet. A 2009-es uniós szabály általánosan írja elő a környezetbarát, energia hatékony gépkocsik használatának előtérbe helyezését" – emelte ki a miniszter.

„A villanyautó vásárlásakor nyújtott kedvezményekről szóló jogszabálytervezetről Borbély László elmondta: a jogszabálytervezet a roncsautó programot mordosítását javasolja, úgy hogy 1-ről 6-ra emelnénk a közintézmények által leadott autók esetében kibocsátandó értékjegyek számát, így tudnánk fedezni a hagyományos illetve a villanyautók ára közötti körülbelül 5 ezer Eurós különbséget. Továbbá elemezzük azt a lehetőséget, hogy azok a közintézmények, amelyek szeretnének villanyutót vásárolni, de nincs a roncsautó-programban leadandó gépkocsijuk, a megvásárolandó villanyautó árának legtöbb 25 százalékát kapják meg, támogatásként a Környezetvédelmi Alapból."

„Egy közintézmény egy alkalommal csupán egy típusú támogatásban részesülhet" – hangsúlyozta a miniszter.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2011-04-07 11:56:31
"szennyezés értéke csupán a villanyautó esetében nulla"

Már megint hülyeségeket beszél a miniszter úr, de már megszoktuk. Hogyan lehetne a szennyezés nulla, amikor Romániában az elektromos energia nagyrészét még mindig szén és gáz elégetésével termelik?!

http://www.energeia.ro/stocare-distribuire-energie/tabel-cu-provenienta-energiei-electrice-furnizate-populatiei-159/
avatar
szaxa
2011-04-07 13:54:58
re:
A fenti szövegkörnyezetben a szennyezést a járművek károsanyag-kibocsátása jelenti,
amely a villanyautok esetében 0.
avatar
zterex1
2011-04-07 15:09:10
Hahaha, még hogy 0. Igen, ha nem látjuk a fától az erdőt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."