Csatlakozunk az euróövezethez? – tárgyal Băsescu

Románia euróövezethez való csatlakozásának céldátumáról kezdeményez tárgyalást Traian Băsescu államfő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 14., 12:05
0 hozzászólás. 


A bukaresti jegybankkal, a kormánnyal és a pénzügyi elemzőkkel találkozik az államfő, hogy megvizsgálják, hasznos-e az ország számára a 2015-ös időpont tartása, vagy sem – írja a manna.ro.

Az államfő maga jelentette ki ezt Tallinban, ahol észt kollégájával, Toomas Hendrik Ilvesszel folytatott megbeszéléseket. Băsescu kijelentette: az állami költségvetés hiányának és az eladósodásnak a csökkentési üteme feljogosítja Romániát arra, hogy tartsa a korábban 2015-re kitűzött csatlakozási céldátumot.

A gazdasági világválság ugyanakkor mindenki számára tanulságos volt - tette hozzá. "Ennek a tanulságnak a fényében újra kell elemezni az euróövezethez való csatlakozás céldátumát" - mondta a román államfő.

"Románia gazdaságának versenyképesnek kell lennie ahhoz, hogy az euróövezetben is jól teljesítsen" - mondta Băsescu. Szerinte azt kell megvizsgálni, hogy a gazdaság teljesítőképességét kell-e még növelni annak érdekében, hogy versenyképes legyen az euróövezetben is, el kell-e esetleg halasztani a 2015-ös céldátumot, vagy pedig maradhat az eredetileg tervezett időpont.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."