Az oktatási-nevelési pályázatra 150 ezer erdélyi pályázat érkezett

A Szülőföldön magyarul nevű oktatási-nevelési programra 150 ezer pályázat érkezett - tájékoztat Burus Siklósi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 06., 09:02
0 hozzászólás. 

A pedagógusszövetség elnöke elmondta, hogy zökkenőmentesen zajlott le a pályázatok begyűjtése. A Magyarország által biztosított támogatás romániai lebonyolítására a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az idéntől az RMPSZ-t kérte fel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által alapított Iskola Alapítvány helyett. A pályázat lebonyolításában van tapasztalata a pedagógusszövetségnek, hiszen két évig ellátta már ezt a feladatot, mielőtt megszűnt a megbízatása.

Június 30-án járt le a pályázatok leadási határideje, az összesítés szerint 102 517 pályázati csomagot kapott a szervezet. Burus rámutatott: ennél azonban több a pályázatok száma, hiszen egy pályázati csomagra átlagban 1,4 gyerek jut, így összesen mintegy 150 ezer beérkezett pályázatról van szó.

A pedagógusszövetség elkezdte a pályázatok feldolgozását, és a tervek szerint augusztus végén nyújtja át a támogatásra javasolt személyek végleges listáját a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."