Elutasítva, de jó úton halad az EMNP

A bukaresti törvényszék július 14-én elutasította az EMNP pártbejegyzési kérelmét. Indoklás egyelőre nincs, a vezetőség szerint jó úton haladnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Orszagos
Orszagos
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. július 18., 12:13
1 hozzászólás. 

Július 14-én tárgyalta a bukaresti bíróság az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzési kérelmét, melyet első körben elutasított. Az intézmény honlapján nem szerepel részletes indoklás, mindössze annyi derül ki, hogy „a kérés megalapozatlan".

Orszagos

Toró T. Tibor

Az uh.ro kérdésére Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke és az alakuló párt ideiglenes elnöke elmondta, ők sem tudnak többet az elutasítás okáról, ám vélhetőleg politikai okok állnak a háttérben. A bejegyzési kérelmet többen is megtámadták, többek között a Néppárt (Partidul Popular), arra hivatkozva, hogy a néppárt az ő bejegyzett védjegyük. A törvényszék ezeket a támadásokat elutasította.

Megtudtuk, az alapítók azonnal fellebbezni fognak a döntés ellen, amint kézhez kapják a részletes indoklást.

Toró elmondása szerint mind a román, mind pedig a romániai magyar politikum veszélyforrásként értékeli az EMNP megjelenését, ezért is érzi, hogy jó úton haladnak. Véleménye szerint nincs komoly indok a bejegyzés ellen, az ügyészséget vélhetően az erdélyiség és a kétnyelvűség zavarja, ennek ellenére nem látja akadályát a párt létrejöttének.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2011-07-19 12:51:07
Elutasitva, de megis jo uton haladva? Hogy lehetseges ez? Ha beirtak volna a partot, azt hogy ertekeltek volna? A puspok miert vetette magat korul bohocokkal?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."