Gálfi autókat vinne a sínekre

IT ipari parkot létesítene, és autóúttá alakítaná a vasútvonalat Gálfi Árpád, az EMNP és az MPP polgármesterjelöltje.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Nagy György (balra) faggatta Gálfi Árpádot hétfőn
Nagy György (balra) faggatta Gálfi Árpádot hétfőn
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 31., 15:47
0 hozzászólás. 

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének vendége volt hétfőn délután Gálfi Árpád, a Gábor-család elleni perekről elhíresült polgármesterjelölt. A jelenlegi MPP-s önkormányzati képviselőt a saját pártjának és az Erdély Magyar Néppárt helyi szervezetének koalíciója jelölte a városvezetői tisztségre.

Minden jelölt bemutatkozhatott

A térség vállalkozóinak érdekképviseletét felvállaló gazdasági szervezet minden helyhatósági választás előtt megadja a lehetőséget a jelölteknek a bemutatkozásra. Ebben a hónapban Lukács László és Bunta Levente-Zoltán független, Arros Orsolya RMDSZ-es, valamint Gálfi Árpád koalíciós jelölt vállalta a közönségtalálkozót, a Gondűző szálloda konferenciatermében.

A jelölteket Nagy György, az UKKSZ elnöke faggatta terveikről, elképzeléseikről, a közönséget jórészt vállalkozók alkották. A beszélgetéseket interneten lehetett követni, az erről készült videófelvételek az gazdasági szervezet Facebook-oldalán elérhetők.

Gálfi Árpád főként a koalíció tagjaival tudja elképzelni a következő négy év munkáját, amelyben nagy hangsúlyt fektetne a lakosságbarát városházi tevékenységre, a mások által is sokat emlegetett egyablakos ügyintézés bevezetésére.

Jobban odafigyelne a lakók véleményére, ennek érdekében bevezetne például egy utcafelelősi rendszert, és szakemberekkel töltené fel a megürült, de fontos városmenedzseri, főépítészi, illetve gazdasági igazgatói tisztségeket.

Elköltöztetné a síneket

Mihamarabb elfogadná a városrendezési tervet, a mostani helyzethez képest jóval több európai uniós pályázatot adna le, és átszervezné a forgalmat a városban. Ennek során tehermentesítené a városközpontot úgy, hogy a vasútvonalat részlegesen autóúttá alakítaná, és a vasútállomást a városi strand mögé telepíttetné.

Nem hiányoznak a tervek közül a parkolóházak, a lakókat kevéssé terhelő tömbházszigetelések, a vállalkozásokat érintő adókedvezmények sem, és ugyancsak szerepel benne egy szoftverfejlesztő központ terve, amely jól fizető munkahelyeket teremtene. A testvérvárosi és más székelyföldi városokkal kialakítandó jó kapcsolatok révén ültetné gyakorlatba a másutt látott jó példákat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."