Pótérettségi - katasztrofális eredmények

Nem remekeltek a pótérettségizők - a szeptember 4-én, vasárnap közzétett, az óvásokat megelőző eredmények szerint az országos átmenési arány mindössze 16,06, Hargita megyében pedig 12,2 százalék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
Itthon_Ifjusag/erettsegi2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 05., 06:57
3 hozzászólás. 

 

 

A MEDIAFAX hírügynökség honlapján szeptember 4-én, vasárnap délután, minisztériumi forrásokra hivatkozva közzétett adatok szerint a 2011-es érettségi vizsga őszi szesszióján az országos szinten beiratkozott 109595 diáknak mindössze 16,06 százaléka, azaz 17 778 ért el átmenő jegyet. Hargita megyében összesen 1100-an iratkoztak be az augusztus 29-31 között lebonyolított pótérettségire. A próbákon 926-on jelentek meg és mindössze 113-an vizsgáztak le sikeresen - ez 12,2 százalékos átmenési arányt jelent.

Az ország többi megyéjében sem remekeltek a pótérettségizők. Az óvásokat megelőzően Kovászna megyében 18,08, Maros megyében pedig a vizsgázók 24,84 százaléka pótérettségizett sikerrel. Országos szinten a legjobb eredmény Mehedinţi megyében született, itt a vizsgázók 52,97 százalékának sikerült átmenő jegyet szerezni.

A pótérettségivel kapcsolatos óvásokat szeptember 4-én, vasárnap este 8 óráig lehetett benyújtani, a fellebbezéseket szeptember 5-6. között vizsgálják ki. A végleges eredményeket szeptember 7-én, szerdán hozzák nyilvánosságra.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2011-09-05 10:13:02
Mégis mire számítottak a tanügyben? Hogy a sok diák a sikertelenségtől megrémülten elkezd tanulni és bepótolja 4 év mulasztásait? Vagy az elmúlt 20 év oktatási kudarcait sikerül egyetlen nyáron legyőzni? Nem kell mindenkinek érettségizni. Valakinek szakmát is kell tanulni, sőt a vállalkozásoknak szüksége van szakképzetlen, olcsó munkaerőre is. Akár idehaza, akár külföldön. Kétszer is sikertelenül nekifutók ne csüggedjetek! Vár a lapát, kasza, ásó vagy a varrógép :-(
avatar
UCECOM Spiru Haret
2011-09-05 12:30:52
Érettségi !!!!!!!!
Közismert, hogy gondok vannak az oktatással, tanulással az eltelt 20 év folyamatos reformintézkedései ellenére is. Már 2009-ben az alábbiakat irta a sajtó a PISA jelentés után: "Lucrările Comisiei Prezidentiale conduse de Mircea Miclea, punând la cap şi alte evaluări internaţionale(TIMSS, PIRLS,evaluarea Bertelsmann Stiftung),precum şi evaluări interne, ale mediului de afaceri, ale ONG-urilor cu preocupări în domeniul educaţiei, au tras concluzia: învăţământul românesc este ineficient, inechitabil, irelevant şi de proastă calitate. Insulele de excelenţă existente, atât în învăţământul preuniversitar cât şi în cel universitar nu pot ascunde marea de mediocritate şi, uneori, de impostură"
Mi történt erre? 2011-ben egy érettségi kell bizonyitsa a fenti jelentés helytállóságát. Feltehetjük a kérdést, miért volt sikeres a lengyelek reformja és a miénk nem? Mert ők nem a közoktatésra, hanem a szakképzésre, a pályaorientációra,élethossziglani tanulásra és felnőttképzésre koncentr...
avatar
Milan Yorgi
2011-09-08 08:59:04
Nem tudom elképzelni,hogy miben reménykedhetnek azok kik igy jártak!
Valamiféle diploma muszáj,mert ennélkűl elhelyezkedni,főleg mostanság szinte nem is lehet.
Nem tudom kit lehet ezért a dologért hibáztatni..a diák vagy a tanűgy :unsure:
Szerintem még van egy dolog!Ez a mostani,hülye helyzet!Túl kinyilt a világ..
Hogy régebb nem volt ilyen,vagyis ily mértékben,hát nem!Igy igaz.Akkor nem ez a világ volt.El is hiszem nem tudnak tanulni,buli az élet s iPod s jőjjünk-menjünk,költsük a pénzt,igyunk,hamar a haver a sötétitett ablakú Bmw vel jöjjön,nyomjuk a frankót, nem-de?Az a fránya pótvizsga..ááá..szerencsém lesz s valahogy átmegyek úgyis B) ..kb igy ,nem? B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."