Új tankönyveket és iskolai programot ígérnek jövő évtől

2018-ig a gyerekek padjairól eltűnnek a nehéz könyvek és a nem oda illő információk. A tanároknak, tanítóknak is tanulniuk kell.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 15., 16:01
0 hozzászólás. 

A tanügy modernizálása az előkészítő osztályokkal kezdődött és a következő hat évben fokozatosan gondolják újra a tananyagot és az aktuális társadalmi igényeknek megfelelően alakítják azt.

"A tananyagnak kapcsolatban kell lennie társadalmunkkal, a világgal, amelyben élünk. Ha egy iskolát végzett elbukik, amikor munkát keres, akkor az szoros összefüggésben van az iskolai rendszerrel" – jegyezte meg Eugen Palade az Oktatási Minisztérium tanácsosa, a tanügyi reform egyik koordinátora.

Az illetékes szerint a változtatásokat nem egyszerre hajtják végre, hiszen ehhez nyilvános vitákra és anyagi befektetésre is szükség van.

Oana Badea oktatásügyi államtitkár bejelentette, hogy az előkészítő osztályokba járó gyerekek nem kapnak tankönyvet. A tervek szerint a nulladik osztályosok ingyenesen kapott munkalapokra dolgoznak, ezeket pedig az iskolákban tartják majd, nem viszik haza.

A reform nem csak az iskolai programokra vonatkozik, de új tankönyvekre is számítani lehet, valamint a tanárok kötelező továbbképzése is része a tervnek. Az új tankönyveket a tanárok munkáját megkönnyítő útmutatóval látják el, illetve a szülőknek és az oktatóknak is nagy szavuk lesz a reform kialakításában.

Az első átírt tankönyveket a következő tanévben (2013-2014) vehetik a kezükbe a diákok. Első körben új köteteket az első, második, ötödik és hatodik osztályosok kapnak.

uh.ro/evz.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."