1,82 millió lejjel tartoznak az Országos Nyugdíjpénztárnak

Több mint 200 ezer személynek kell visszaszolgáltatnia helytelenül kiutalt járandóságát. Az Országos Nyugdíjpénztárnak 1,82 millió lejjel tartoznak a forradalmárok és túlélő házastársaik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 24., 10:10
0 hozzászólás. 

Az összeget folyamatosan, három éven keresztül hajtják be.

Az Országos Nyugdíjpénztár pontosítása szerint 2010 júliusában a forradalmárok és a túlélők járandóságát 15 százalékkal csökkentették, majd 2011 januárjában 15 százalékkal emelték a 2010 októberében megszabott összeget. Ezek a kifizetések a 2010 júliusában meghatározott összeg alapján történtek, és nem a 285/2010-es törvény alapján.

A jogszabály előírásait rosszul ültették át a nyugdíjpénztár informatikai rendszerébe, így hibáztak a kifizetéseknél. A hibát belső ellenőrzéskor észlelték az Országos Nyugdíjpénztárnál 2012 elején.

A legtöbb esetben néhány lejes eltérésről van szó, így ezeket folyamatosan tartják vissza hónapról hónapra a következő járandóságokból.

Mintegy 16 ezer személy kap forradalmároknak járó juttatást. Tőlük 1,25 millió lejt tart majd vissza a nyugdíjpénztár. A különbség havonta átlagosan 77,9 lejt jelent személyenként.

A túlélő hozzátartozóknak szánt segélyt 200 ezer személy kapja Romániában, nekik körülbelül 576 ezer lejjel utalt többet az Országos Nyugdíjpénztár. Ők fejenként átlagosan 2,76 lejjel "tartoznak".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."