Bunta helyett az SZNT kér bocsánatot Kövér Lászlótól

Nyirő József újratemetése kapcsán korábban Bunta Levente Székelyudvarhely polgármestere intézett levelet az országgyűlés elnökéhez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bunta Levente
Korábban Bunta Levente küldött levelet Kövér Lászlónak
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 14., 18:10
7 hozzászólás. 

Az SZNT levélben követte meg Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét azokért a vádakért, amelyeket Nyirő József író tervezett székelyudvarhelyi újratemetése kapcsán Bunta Levente, Székelyudvarhely RMDSZ-es polgármestere fogalmazott meg egy korábbi nyílt levélben.

A Székely Nemzeti Tanács vezetői nyílt levelükben azt írják, felháborítónak tartják és messzemenően elutasítják Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármester Kövér László házelnökhöz intézett nyílt levelének üzenetét. "Az abban megfogalmazottak miatt Bunta Levente helyett is megkövetjük Önt, és elnézést kérünk Öntől" - áll az SZNT valamennyi vezetője által aláírt nyílt levelében.

Az SZNT vezetői úgy vélik, Bunta Levente méltatlan arra, hogy a székelyek képviselőjeként szóljon; Székelyudvarhely elöljáróként ugyanis egyetlen gesztust sem tett Székelyföld autonómiája, a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés határozatainak végrehajtása érdekében. Az SZNT Bunta Leventének a "Székelyföld a székelyeké" üzenetét is kifogásolja. "Ez gyakorlatilag azon gyurcsányi retorika felelevenítése, mely a december 5-i népszavazás tragikus sikertelenségéhez vezetett. Az ilyen megnyilvánulásoktól kötelességünk elhatárolódni, kiemelve, hogy a székelységet éppen a magyar nemzet egységéért, a magyar haza védelmében vállalt áldozatok tették a nemzet legmagyarabb törzsévé" - áll a nyílt levélben.

Az SZNT egyben köszönetet mondott a Magyar Országgyűlés elnökének a nemzeti összetartozás jegyében született törvényekért és azokért az erőfeszítésekért is, amelyeket Nyirő József hamvainak hazahozataláért tett. "A székelyudvarhelyi szertartás újabb mérföldkő a nemzeti egység megteremtése érdekében tett eddigi lépések után" - értékelték az SZNT vezetői.

uh.ro/mti



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
urfi
2012-05-14 21:13:01
Már megint kampánycélra használja fel Nyírő újra temetését Szász Jenő,nem volt elege a városnak a 12 év rémuralmából!!!
avatar
lala
2012-05-14 21:35:49
Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget
Mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap át kell írni a régi meséket
Ó, mondd, te kit választanál ?
Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot
Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot
Ó, mondd, te kit választanál?

||: Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, ó segítsetek
Segítsetek, (ó) segítsetek :||
avatar
hofika
2012-05-14 22:51:17
Már azt a jogot sem hagyátok meg hogy az ember saját névibe kérjen elnézést,vagy ha úgy gondolja hogy nem akar hátsott nyalni akkor nem kér elnézést?Mióta van SZNT vezetői fel hatalmazva hogy Bunta nevébe kérjen elnézést?
avatar
görcs
2012-05-14 22:56:02
Hofika, Hofika. Ne vicceskedjel, mert nem vagy temaban. S meg a vegen rohejes leszel. Meg johogy kijavitottad Szaszt SZNT-re. Csak az egyezteteseket is helyre kellene rakni :'(
avatar
hofika
2012-05-15 14:39:29
javítani meg engedi az oldal ,jaj egyeztetek az SZNT hogy elnézést kérnek helyette ,vagy miről is van szó, :D :P
avatar
kiralybiro
2012-05-16 15:27:49
Bunda azt írta Kövér Lászlónak, hogy :"Az Ön nevében eljáró Fráter Olivér tevékenysége zavart keltő városunkban" és meg van sértve, hogy nem vele, hanem az SZNT-vel tárgyalnak protokoll ügyben, így aztán nem adott engedélyt a ravatalozásra a patkóban.
Primitív, gyerekes bosszú, és jellemzően önmagát azonosítja a székely néppel... hahaha! Még a neve sem székely. Azért fogja Bundára magyarosítani, megfosztva e név felvételi lehetőségétől jencikét....
Komolyra fordítva: primitív gyerekes sértődősdi után pofátlan levelet írt Kövérnek, pedig a körömpiszkát sem múlja felül. Azt hiszi, hogy a csík húzza a repülőt...
Mindenesetre Kövérből a vélt szálkát SZNT próbálja kiszedni, pedig Kövér sokkal magasabbrendű gondolkodású államférfi, összevethetetlen egy eremdéeszes humánmenedzserrel.
avatar
njanos
2012-05-16 18:01:42
re:
avatar
kiralybiro
Bunda azt írta Kövér Lászlónak, hogy :"Az Ön nevében eljáró Fráter Olivér tevékenység.....
Primitív, gyerekes bosszú... blabla.

Szerintem te el vagy tévedve ebbe a világba...
1.) Még más nevét se tudod rendesen leírni, lemásolni és szövegelsz itt.
2.) Milyen jogon ítélkezel itt mások felett, életedbe a nagy pofádon kívül mit mutattál fel?
3.) Ha például tanár lennél és egyik tanulód átszervezné a felmérő tételeit, avagy vezérigazgató egy gyárban és egy munkás szabadnapokat adna másoknak, Te meg nem hagynád, az gyerekes bosszú lenne? Kétlem... A polgármesternek hasonló képpen az a dolga hogy vezesse a várost, megfelelően előkészített eseményeket engedélyezzen, másokat meg ne.
Tudod mi a GYEREKES? Az, hogy MÁS NEVÉVEL CSÚFOLKODSZ!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."