Országos » Gazdaság

Lemond a pénzügyminiszter, ha növelik a nyugdíjakat

A pénzügyminiszter nem ért egyet a nyugdíjak növelésével és a költségvetés egyéb módosításaival, ugyanis szerinte nincs keret ezekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

sebastian_vladescu
sebastian_vladescu
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 07., 11:46
0 hozzászólás. 


„Ha növelik a nyugdíjakat, lemondok! Nincs pénz erre!” – jelentette ki Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter. Kifogásolta a nyugdíj pontértékének 100 lejjel való növelését, illetve a társadalombiztosítás csökkentését, melyeket a parlament szakbizottságai javasoltak. Elmondása szerint nem maradhat meg posztján ha olyan törvényekkel törik meg a költségvetés egyensúlyát, melyek nem veszik figyelembe a valóságot. Hozzátette, ha 2-3 százalékkal nagyobb lenne a GDP, szívesen adna pénzt az egészségügynek és a tanügynek.
sebastian_vladescu
Sebastian Vlădescu, pénzügyminiszter
A miniszter elmondta, ő 2007-ben is ellenezte a nyugdíjak növelését, ugyanis látta ennek a kockázatát, később pedig igaza lett. A parlament két kamarájának pénzügyi szakbizottságai előtt is elmondta, Románia költségvetésének 30 százaléka a tulajdonképpeni bevétel, így nem nagyon van miből gazdálkodni. Felkérte a politikusokat, hogy gondolják végig milyen adórendszer lenne jó az országnak 10-20 éves távlatban, ugyanis az idei évre jósolt gazdasági növekedés ellenére is azt kell mondja, nincs pénz.

Vlădescu ugyanakkor elismerte, a bruttó nemzeti össztermék 4%-a igencsak kevés befektetésekre, és ezt tartja a jelenlegi költségvetés legnagyobb hibájának, viszont ha többet szeretnének erre fordítani, az olyan hiányt jelentene ami nem megengedhető.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."