Országos » Gazdaság

Lemondott Borbély László

Kétórás egyeztetés után beadta felmondását Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

BorbelyLaszlo
BorbelyLaszlo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 05., 14:30
0 hozzászólás. 

Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter csütörtökön délben fejezte be az egyeztetéseket Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnökkel, majd a találkozó után beadta felmondását.

A Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) eljárást kezdeményezett Borbély László ellen. A gyanú szerint a politikus befolyással üzérkedett, és meghamisította a vagyonbevallását.

A DNA a parlament döntésétől várja az eljárás folytatásának engedélyezését.

Borbély László neve 2011 júliusában bukkant fel egy nagyváradi korrupciós ügyben. Akkor csak egyik személyes tanácsadója ellen indult eljárás a Román Vízügyekkel kötött százmillió lejes szerződéssel kapcsolatban.

Az ügyészség Ioan Ciocan Szatmár megyei PSD-s képviselő vejét is vád alá helyezte, állítólag ő járta ki a környezetvédelmi minisztérium támogatását ebben az ügyben. A DNA szerint Borbély László egy húszezer eurós lakásfelújításért cserébe járt közben a Vízügyi Igazgatóságnál (a szaktárca alá rendelt hatóságnál) azért, hogy Ioan Ciocan cége kapjon megbízást.

A nyilvánosságra került adatok szerint ez a cég 2007 óta 48 megbízást kapott.

Borbély László elfelejtette feltüntetni vagyonnyilatkozatában egy Bukarestben található lakását, amelyet a feleségével együtt vásárolt, de anyatársa, Vincze Mária nevére iratott, és egy 30 ezer euró értékű marosvásárhelyi ház és telek eladását Molnár Anton üzletembernek – nyilatkozták bírósági források.

A Realitatea szerint Korodi Attila lesz az utód, de felröppent már Winkler Gyula neve is a poszt várományosaként. Korodi Attila a Tăriceanu-kormányban töltötte be ugyancsak a környezetvédelmi minisztériumi tisztséget, jelenleg Hargita megyei képviselő a parlamentben. Winkler Gyula jelenleg Európa-parlamenti képviselő.

uh.ro/manna.ro/mediafax.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."