Sport » Bowling

Strike a 4Strike ellen

A Tavaszi Bowling Liga második fordulójában strikeokkal próbáltuk megszorongatni a 4 Strike csapatát. Egy darabig sikerült.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

bowlingb2
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. április 23., 09:14
0 hozzászólás. 

Egy hete, hogy a szerkesztőségben lázasan olvastuk a Septimia Tavaszi Bowling Liga amatőr bajnokság versenykiírását, miközben minden második mondatnál megálltunk, a wikipédiáról próbáltunk kitalálni mit jelenthet egy-egy kifejezés.

Nem értettük a pontozást, a framet vagy mit is takar a strike vagy a spare azon kívül, hogy minden bábut leütünk. Eltelt egy hét, és legurítottuk az első fordulót. Akkor az Elektro-Sokk-os fiúk adták fel a leckét, most a 4 Strike-kal néztünk farkasszemet.

Az első forduló silány eredményétől nem csüggedve, az újabb fordulót megelőzően edzést tartottunk. Munka után a szerkesztőség testületileg levonult a bowlingpályára, két sávon is megkezdte a felkészülést. Mindenki csiszolgathatta a technikáját, kipróbálhatott olyan dobásokat, csavarásokat, amiket a bajnokságban nem kockáztatna meg.

A felkészülő edzésen Pál Csaba és Szilveszter Levente, a Septimia bowlingcsapatának két tagja tanított néhány trükköt, mutatta meg, melyikünk miért bénázik, vagy hol csavarja el a dobást helytelenül. A hasznos tanácsokért külön köszönet nekik.

bowling

Egy nap pihenő után élesben mutathattuk meg, mi maradt meg ezekből. A 4 Strike játékosai nem kegyelmeztek az újságíróknak. Technikából, erőből, amiből érték bontották a bábukat. A kezdeti lelkesedés nálunk is megvolt.

Strike, spare és néhány igencsak látványos dobás a mi sávunkon is becsusszant, amitől az adrenalin és a jókedv közben a tetőfokára hágott. A sikerélmény egyben jó múzsának is bizonyult, természetesen most is lecsaptunk a profiktól kapott tudásmorzsákra, akik a háttérből biztatták a csapatokat.

A taktikánk ebben a fordulóban a 3-3-as felállás volt. Azaz egy kör után mindhárom játékos pihenőre ment, a gárda újabb három játékosa folytatta. A módszerrel csak részsikereket értünk el. Volt akinél komoly punnyadást okozott a kihagyott kör, csak nehezen tudott visszalendülni a játékba.

Szerencsére sportújságírónk, Józsa Csongor jól tudott takarékoskodni az erejével, annyira felpörgette magát a második körére, hogy egyéni és csapaton belüli rekordot állított be 154 pontjával. Sajnos ez a lelkesedés nem hatott mindegyikünkre, így egy adott pillanatban az uh.ro csapatának játéka leült.

A 4 Strike töretlen meneteléssel, egyre nagyobb előnyre tett szert, simán hozta a mérkőzést. Gratulálunk nekik.

bowlingb

Ennek ellenére a csapat pontszámát sikerült legalább kétszázzal megemelni az előző fordulóhoz képest, az egyéni átlagok is szépen javultak, de a csoportban még mindig mi zárjuk a sort.

Szemmel látható, hogy ezekben a kezekben több is van, mint a betűvetés és a rohamos fejlődésből érezhető, hogy lesznek itt még kiélezett harcok. Azt nem garantálhatjuk, hogy akkor még versenyben leszünk, de egyelőre sereghajtókként riogatjuk a mezőnyt.

Minket nagyon motivál és egyre inkább a kedvencünk lesz ez a játék.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."