Sport » Bowling

A bajnokcsapaton edződtünk

Az első forduló, egyben az első vereség kipipálva. Szapultuk a bábukat, gyűjtöttük a pontokat, de így is csak egyszer sikerült partiban maradnunk az öregfiúk ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

septibowling-1
Fotó: Kakasy Botond/Archív
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. április 04., 09:17
0 hozzászólás. 

Szerdán lejárt a Septimia által szervezett Tavaszi Bowling Bajnokság első fordulója. Szerkesztőségünk csapata már a városi amatőr bajnokság rendszeres szereplőjének számít, ugyanis harmadik alkalommal vesszük kezünkbe a golyókat. Az első bajnokságon csak barátkoztunk a sportággal, de azóta rohamos fejlődés mutatkozott a csapaton belüli egyéni teljesítményekben, s így értelemszerűen a csapat eredményein is. Azonban ezt a tudást nem igazán sikerült megmutatni a szerdai összecsapáson.

Első mérkőzésünkön nemcsak a csoport, de a mezőny egyik legerősebb csapatával, a Kékfrankosokkal sorsoltak össze. Nincs amit szépíteni a helyzetet, ha a bowlingpályán elhangzik a Kékfrankosok neve, arra mindenki felkapja a fejét.

Nem volt mit vesztenünk, a végeredményt sejtettük, azonban egy sorgyőzelemben még reménykedtünk, hisz szeretünk optimistán játszani.

A kezdő felállásban Koszta Ferenc, Józsa Csongor, valamint jómagam próbáltuk begyűjteni az egy győzelmet. Visszafogottan kezdtük a bábuk döntögetését, azonban az öregfiúk sávján sorozatban csattantak a strike-ok és az azt követő üdvrivalgások.

Néhány jó és néhány bajnokságba nem illő gurítással végigkínoztuk az első kört, a begyűjtött 381pont csak alulról nyaldosta a kitűzött 400 pontos eredményt. Ezzel ellentétben ellenfelünk nem bízott semmit a véletlenre, 90 pontos különbséggel éreztette, hogy nem véletlenül álltak már a dobogó legfelső fokán is.

A második játékra Józsát Szasza váltotta, míg ellenfelünknél a változatlan trió büntetett tovább. Nem indult rosszul az újabb kör, de a csapaton belüli összhang, jobban mondva az egymás inspirálása a jobb teljesítménnyel alulmaradt, így még az előző játék eredményét sem tudtuk hozni. A Kékfrankosok most sem kegyelmeztek, minden kihagyott és elvesztegetett pontot begyűjtöttek helyettünk.

A harmadik játékra, mint a poraiból megújuló tűzmadár tért vissza Józsa, a 172 pontjával keményen hozzájárult a csapat 450 pontos eredményéhez. A hozott eredmény váratlanul érte a másik sávot is, ugyanis mindössze hat ponttal tudtak maguk mögé utasítani. Igaz, éreztük, hogy ezzel elengedtük az utolsó esélyt is arra, hogy bár egy játékgyőzelmet bekaszáljunk.

A negyedik játék sem hozott meglepetést. Legalábbis jó értelemben vett meglepetést, mert mire kezdtünk volna egy elfogadható szintre lépni, addigra a fizikai fáradságot a pszichikai is nehezítette, így az én teljesítményem szétesett és ez a csapatot is visszarántotta. Ez természetesen továbbra sem hatotta meg a kékeket, ők tovább hozták a 450 feletti pontszámot. Az öregfiúk nem csak játékban kerekedtek fölénk, de fizikai teljesítményükkel is túlszárnyaltak.

A bajnokság első fordulójának eredményeit itt nézheted meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."