Sport » Bowling

Tapssal bűvöltük a golyókat

Letudták a második kört a csapatok a városi bowling-bajnokság Tavaszi Ligában. Nagy volt a számolgatás, de a sör a végén jól esett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

bowling, bajnoksag1, septimia
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2014. április 11., 12:54
0 hozzászólás. 

Ezen a héten már a második találkozókhoz érkeztek a csapatok. A városi bowling-bajnokság harmadik kiírása a mostani, de az már szemmel látható, hogy az együttesek sokkal komolyabban veszik a küzdelmeket, illetve az is, hogy nagyot fejlődött a színvonal is.

Kedden a B csoport párharcait rendezték. Nagyon úgy fest, hogy innen kiemelkedik a Soóska, két hölgy tagjukkal, Karamán Ibolyával és Parajdi Erikával. Mindketten több pontot értek el, mint a gárda harmadik tagja, Soós Attila. Csodálatra méltó a végén összegyűjtött 1920 pont, ezzel simán verték az újonc 4Fun együttest.

A másik két sávon a fiataloké volt a főszerep. Két olyan csapat került össze, ahol több gyerek is gurít, persze a felnőttek segítenek nekik, néha még vigasztalni is kell őket, mikor hisztissé válik a helyzet. A Bumerángot Karamán Géza húzza, 213-as teljesítményével ő dobta a játéknap legtöbbjét. Ügyesen játszott Varga Cintia és Soós Dóra is. Meglett a Ver-zár elleni diadal, amint a név is mutatja itt a Verzár család sorakozik fel: Lóránt, Zsófi, Tamás és Kriszti.

Szerdán már a két másik csoport meccsei zajlottak: a C-ben a Kékfrankos nem ismerte a kegyelmet, 1914-es összesítéssel állva hagyta a szintén újonc Les Miserables-t. Nem jelent majd gondot számukra, hogy ott legyenek a végső elszámolásnál is.

A másik meccsen mi játszottunk. A címvédő elleni első játéknapot követően már abban reménykedtünk, hogy az Alkainstal ellen pontot, netán győzelmet szerzünk. Nagyon jól indult minden, bár az ellenfélnél Bokor Zoltán nagyon bekezdett, de nálunk Kakasy Botond tartotta a lépést. Az első játszma meg is lett.

Hogy ne legyen túl egyszerű az életünk a következő kettőt az ellenlábasunk nyerte: úgy indultunk neki az utolsó, mindent eldöntő játszmának, hogy összesítésben kilenc ponttal le voltunk maradva. Mindenki félretette az addigi nyavalygásait, Kakasy pörgette a többieket, a Szasza helyett frissen beállt Katona Zoltán is csodálatosan tette le a golyókat. Majd' extázisban játszottunk, minden egyes gurítás után gratuláltunk, pacsiztunk.

Meglett a diadal, Kakszi egyéni rekordot jelentő 190-et pirított, de a csapat is olyat teljesített, mint eddig sosem: nemcsak elérte az előzően a célnak kiírt 1600-as határt, hanem a lécet 1769-re emelte. Ezt vajon mikor szárnyaljuk túl?

Az Alkainstal tagjai meg is jegyezték, hogy nem feltétlenül tudásunkkal győztük le őket, hanem tapsolásunkkal, lelkesedésünkkel. Hogy jó meccs volt, senki sem vitatta.

Az A csoportban érdekesen alakultak a dolgok. Még a sorsolásnál. Három olyan gárda került egy helyre, akik nagyon erősek, simán ott lehetnek a hatos döntőben. Az Elektro-Sokk került nagy hátrányba a másik kettővel szemben, hiszen kikapott először a Caparoltól, most pedig a Multistriketól. Innen nehéz lesz a felkúszás. A negyedik együttes, a Séda szépen fejlődött a legutóbbi kiírás óta.

Egy biztos, remek a hangulat a Septimia szabadidőközpontban a bajnokság alatt. Máskor meg érdemes odalátogatni, hogy edzésbe tartsuk magunkat. Vagy csak egyszerűen, hogy kikapcsolódjunk.

A bajnokság második találkozójának egyéni és csapat pontszámai itt tekinthetőek meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."