Sport » Bowling

Nem engedünk a 999-ből

Ennyit akartunk meggurítani. Csak mókából. Vannak, akik nagyon komolyan veszik, nyakukon a bowling-döntő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

bbajnoksag1-05
Fotó: Kakasy Botond | Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 16., 12:05
0 hozzászólás. 

A hatodik fordulónál jár a városi bowling-bajnokság alapszakasza. Ezúttal is beneveztünk, teljesítményünk messze elmarad az előző idényekhez képest, így legtöbbször keserű szájízzel távozunk a Septimia Szabadidőközpontból. Azért nem adjuk fel egy pillanatig sem, inkább mókázunk, olyan célokat szabunk magunk elé, amit valahogy elérhetünk. Még ha rajtunk kacag is a fél bajnokság.

Tizennégy csapat a pontvadászatban

Komolyra fordítva a szót, a szervezők ez alkalommal változtattak a versenykiíráson, a csapatok nem egymással néznek farkasszemet, nem párharcokról beszélünk. Mindenki magának gyűjti a pontokat, a legalább háromtagú együttesek három játszma alatt kell a lehető legtöbb pontot összegyűjtsenek. Minden fordulót követően felállítanak egy rangsort, mely alapján pontokat kapnak a csapatok. Ki többet, ki kevesebbet. Persze, akik sokat gurítanak – nem mint mi –, azok a többet.

Csak úgy döntögetjük a rekordokat

Kijelenthetjük, hogy egyre népszerűbb a városi bowling-bajnokság. Tizennégy együttes küzd meg nyolc fordulón keresztül, hogy bejusson az első nyolc közé. Na, nem tizennégy, csak tizenhárom, mert számunkra már „elment a hajó". Említettem, hogy legutóbb 999 pontot szerettünk volna összegyűjteni. Csak hasonlítási alapul az elsők 1500 pont felett teljesítenek. Nem jött össze, túlhaladtunk a célon. Ennyire nehéz.

Még egy olyan „rekordot" is magunknak tudhattunk, hogy kétszer egymás után ugyanazt a pontszámot értük el egy játszma alatt. Azaz hárman ugyanannyit gurítottunk az első és a második szettben. A szervezők sört ajánlottak fel, ha a harmadikban is meglesz. Hát nem lett meg.

Ez nem csak rólunk szól

Öldöklő a küzdelem a tabella első felében. Hamar kialakult egy élcsoport, azok, akik majd a továbbiakban megküzdenek az érmekért, egy középmezőny, akik izzadnak, hogy ott lehessenek a legjobb nyolcban. Valamint a sereghajtók – mint mi –, akik a mókáért, a kacagásért járnak.

Ajánljuk, hogy pillantsanak bele a bajnokságba, a jók szépen gurítanak, a közepesen jók arcmimikával próbálnak ráhatni, hogy a golyó oda guruljon, ahova kellene – ha nem megy oda –, a gyengébbek pedig kilencszázkilencvenet akarnak.

Úgyis sikerülni fog!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."