Sport » Egyéb sport

Vásárhely nyerte a teremfociturnét

Ezen a hétvégén rendezték meg tizedik alkalommal a Székelyudvarhelyért Kupa nevezetű teremfoci bajnokságot, amelyen Vásárhely mindent megnyerve lett aranyérmes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

IMG_4144
IMG_4144
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. december 13., 22:14
0 hozzászólás. 


Az udvarhelyi sportcsarnokban idén is megszervezték a futballmaratont, amelyen 30 csapat három napon keresztül rúgta a bőrt kora reggeltől éjfél utánig. Voltak szoros és kevésbé izgalmas, barátságos és barátságtalan hangulatú, látványos és erőfoci mérkőzések is.

Összesen hat csoportban öt-öt csapattal elosztva selejteztek, amelyből 16 együttes juthatott tovább. Néhány csoportban nagyon kiegyensúlyozottan kerültek össze az ellenfelek, máshol pedig egyszerű volt továbbjutni a nagyobb erőviszonyokkal rendelkező gárdáknak.

IMG_4144

A tavalyi első négy helyezett – Inforeg, Maros, Design Construct és Mikósokk - vette az akadályt és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé a vasárnapra eső egyenes kiesési ágon. Mellettük az Apeximp, Iris, Bunda, KSE, Zöld Trabant,  Aldor, Inter, Depo, MaxGold&Sziget B., Dévai Avantaje, Autogroup és a Vonal FC jutott tovább.

Két mérkőzésen is csak hetesekkel tudták eldönteni a negyeddöntőbe való kerülést: a szentgyörgyi Mikósokk az udvarhelyi Autogroupot, míg az ugyancsak udvarhelyi Bunda a kézdivásárhelyi KSE csapatát győzték le drámai csatában. A többi találkozó sem volt egyszerű, a Maros kivételével mindenki meg kellett küzdjön a továbbjutásért.

Nyolcaddöntők:
Iris - Depo 2-1
Mikósok - Autogroup 1-1 (hetesekkel 4-2)
Design Construct - Zöld Trabant 3-0
Avantaje - Aldor 3-1
Inforeg - Vonal FC 3-0
Maros - Inter 6-0
K.S.E. - Bunda 1-1 (hetesekkel 3-4)
Apeximp - Max Gold&Sziget B. 2-3

A legjobb nyolc között csúcsosodott ki a párharcok küzdelme, mindegyik mérkőzés kemény harcban dőlt el. Előbb meglepetésként a címvédőt verte ki a csíkszerdai Iris egy fordulatos meccsen, majd a Maros lépett túl a Mikósokkon, és a Design Construct a Bundával izzadt meg, végül pedig a székelyudvarhelyi SK-s futsalcsapatra épülő MaxGold&Sziget B. a Dévai Cip játékosaiból álló Avantaje-val csapott össze. Presztízscsatában nyerni tudtak a hazaiak, Szőcs László egyetlen góljával ejtették a Dévát.

Negyeddöntők
Iris – Inforeg 5-4
Mikósokk – Maros 1-3
Design – Bunda 4-1
Avantaje – MaxGold&Sziget B. 0-1

Nagyon jól menetelt az egyetlen csíkszeredai együttesként résztvevő Iris, de az elődöntőben nem bírt a profi játékosokkal szemben és nyolcat kapott a brassóiaktól. A Maros nem ilyen könnyen vette az akadályt az udvarhelyiekkel, de végül idén is döntőbe kerültek a vásárhelyiek.

Elődöntők
Iris – Design Construct 0-8
Maros - MaxGold&Sziget 3-0

A kisdöntőben már lazábbra vették a játékot, és egy barátságos hangulatú találkozón nyert a MaxGold&Sziget B. Jöhetett a finálé, amelyen a tavalyi ezüstérmes és bronzérmes csapott össze. Eleinte csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd Brassó óvatosan letámadta ellenfelét. Nem jött össze a lépés a Design Constructnak, ellentámadásból kétszer is betalált a Maros, így kétgólos hátrányba kezdhették a második játékrészt. Nem változott sokat a helyzet a szünet után sem, újabb két vásárhelyi találatot írhatott fel a játékvezető. Nehezen jött össze a szépítés a Cenk alatti gárdának, hat perccel a vége előtt tudták bevenni először az ellenfél kapuját. Erre hamar válaszolt is a Maros, és 5-1-es vezetésnél már a gálázást is megengedték maguknak. Végül még kettőt kapott a marosvásárhelyi együttes, de ez már nem változtatott a helyzeten, és elhódította a jubileumot megérő X. Székelyudvarhelyért Kupát.

Kisdöntő
Iris - MaxGold&Sziget 6-9

Döntő
Design Construct – Maros 3-5


A torna díjazottjai:
I. hely: Marosvásárhelyi Maros
II. hely: Brassói Design Construct
III. hely: Székelyudvarhelyi MaxGold&Sziget B.
IV. Hely: Csíkszeredai Iris

Gólkirály: Barciu Radu (Brassói Design Construct)
Legjobb kapus: Moldovan Flavius (Maros)
Legjobb játékos: Kalamár Andor (Irisz)
Fair Play díj: Apexim (Székelykeresztúr).

A turnéról készült fotóriport megtekinthető a képgalériában.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."