Sport » Egyéb sport

Ilyés képviseli Udvarhelyt az olimpián

A magyar és a román olimpiai bizottság is véglegesítette a nyári ötkarikás játékokra utazó sportolók listáját. Egy udvarhelyi lesz Londonban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

ilyes ferenc
Ilyés Ferenc második olimpiájára készül.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 10., 13:21
0 hozzászólás. 

Három sportoló volt versenyben, hogy székelyudvarhelyiként ott lehessen az év legnagyobb sporteseményén, a londoni nyári olimpiai játékokon. A szabadfogású birkózó, László Szabolcsnak nem sikerült a döntőbe jutnia a Helsinkiben rendezett selejtezőn.

laszlo szabolcs

Nagyon sokáig úgy festett, hogy a 4X400 méteres váltó tagjaként elrajtolhat Nunu Mihaela. A 23 éves atléta áprilisban az isztambuli fedettpályás-vb-n a negyedik lett a román váltóval, ezzel jogot szereztek, hogy ott lehessenek az olimpián.

A nemrég zárult Európa-bajnokság viszont az álma szertefoszlását eredményezte. A román váltó – ezúttal nem volt ott Mihaela – csak a hetedik lett, így kicsúszott a ranglista első tizenhat helyezettjéből, ezzel az olimpia is ugrott.

nunu mihaela

A 2004-es athéni olimpia után a második ötkarikás játékára készülhet Ilyés Ferenc. A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos hétfőn tette közzé keretét, ebben ott találjuk a székelyudvarhelyi születésű sportoló nevét is.

Az MKB Veszprém átlövőjének bokasérülés miatt három hónapot kellett kihagynia, a napokban kezdte el a teljesértékű munkát. Ezúttal csapatkapitányként vezetheti a válogatottat.

A kézilabdázóval készült interjút szerdán olvashatják portálunkon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."