Sport » Egyéb sport

Világbajnoki ralipontokért száguldoznak

Hétvégén rendezik a román ralisport történelmének legrangosabb versenyét, az IRC Szeben Ralit. Egy udvarhelyi duó is elrajtol.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Rally Vásárhelyen
A legfontosabb versenyükre készül az udvarhelyi ralipáros.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 17., 10:30
1 hozzászólás. 

A Ferencz Csaba-Pap Csaba páros neve nem cseng már ismeretlenül a sportág szerelmesei számára. A duó az elmúlt idényben kétszer is elindult a hazai raliversenyen. Ezen megmérettetés teljesen más lesz mint az eddigiek, mert Románia először rendezhet olyan futamot, amely az IRC (International Rally Challange) keretein belül világbajnoki pontokért folyik.

Az udvarhelyi páros egy narancssárga Mitsubishi Lancer Evo 8-assal vág neki a távnak, melynek rajtszáma az 57-es lesz. „Egy igazi kihívás lesz számunkra. Elsősorban azért, mert ez nem egy megszokott országos ralibajnoki futam. Kétszer akkora távot kell megtennünk, mint egy hazai futamon. Itt lesz az IRC világbajnoki mezőny összes nagy alakja, a legújabb fejlesztésű autókkal, testközelből követhetjük, hogy ők miként dolgoznak, vezetnek" – nyilatkozta portálunknak az Egérke becenévre hallgató pilóta.

ferencz csaba, pap csaba, rali

A két Csaba keddtől járja be a rali távját. Elmondásuk szerint a pénteken 20 órától kezdődő szakasz, a szuper speciális, illetve az azutáni esti gyors nagyon sok látnivalóval szolgál. Ez utóbbi azért is érdekes, mert az első 10 km-t aszfalton teszik meg, a táv további 17 km-re pedig már murván folytatódik.

„A célunk egyértelműen a verseny befejezése lesz. Ezzel tartozunk önmagunknak, de a támogatóinknak is. Hogy elindulhassunk, mintegy 10 ezer euróra volt szükségünk. Ezen összeget csak úgy tudtuk előteremteni, hogy többen mellénk álltak. Köszönet érte, reménykedünk, hogy egy remek eredményt is hozzá tudunk tenni" – nyilatkozták.

A versennyel kapcsolatos összes információ innen érhető el. Az esemény egyes szakaszait élőben közvetíti az Eurosport.

Az udvarhelyi páros támogatói: Hargita megye tanácsa, Udvarhely polgármesteri hivatala, Amigo&Intercost Kft., Magdolna Impex, Odorest Kft., Zöld Arany Kft., Metchim Balázs Kft., Eko Cleaner, Conus Inc., Mikro Trans Kft., Euro-CTS Kft., Color Metal, Scutauto.ro, Serendipity Kft., Cabinet avocat Dancea Cristian, Septimia, Norada, Kero Bringa, Viking, Tangram Co Kft., Györfi Trans, Diószegi pékség, Norma Kft., Hargita Népe, uh.ro.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pippo
2012-07-19 23:55:36
Sok sikert kívánok nektek ! Üdv Zsoci -DK

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."