Sport » Egyéb sport

Nyolc szétszakadt gumival raliztak a dobogóra

Remek eredménnyel zárta a Szeben ralit az udvarhelyi Ferencz Csaba-Pap Csaba páros. A 3-as géposztályban harmadikok lettek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szeben rali, ferencz csaba
Elsősorban a biztonságra törekedett az udvarhelyi duó.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 23., 18:01
0 hozzászólás. 

Nem csak embert, de autót is próbáló volt a hét végén rendezett Szeben rali. A megmérettetés az IRC (International Rally Challange) keretein belül világbajnoki pontokért is folyt. A székelyudvarhelyi Ferencz Csaba-Pap Csaba az országos ralibajnokság keretén belül hajtottak, de ugyanazon távot teljesítették, mint a „nagyok".

Sokat elmondó adat, hogy az 57 benevezett egységből csupán 26 duónak sikerült befejeznie a versenyt. „A pályák nagyon rossz minőségűek voltak, tele nagyon nagy kövekkel, szikladarabokkal. Ésszel kellett menni, mert ezek csak egy részét tudtad kikerülni. Aki nem azt tette, annak nagyon hamar fel kellett adnia. Mi a biztonságra törekedtünk, így a végén meg is lett ennek a gyümölcse, a kategóriánkban a harmadik, az összetettben pedig a 12. helyen végeztünk" – mondta el portálunknak a duó pilótája.

ferencz csaba, szeben rali

Pedig nem indult a legjobban a verseny számukra. „Az első nap, az esti szakaszon elhagytuk a kipufogórendszert. Egy kolozsvári kolléga, Horaţiu Savu adott kölcsönbe. Ez nem kis tett, mert ennek része egy 3500 euró értékű versenykatalizátor. Ez a verseny a hossza miatt kettőt tett ki. Nagyon meleg volt, az utolsó részeken már csillagokat láttam. De beértünk. Nem kevesebb, mint nyolc gumiabroncsot dobtunk a kukába. Az érdekesség, hogy egyik sem volt defektes, hanem kipúposodtak, sérültek a merevítések" – folytatta az élménybeszámolóját az Egérke becenévre hallgató versenyző.

A román ralisport történelmében először rendeztek IRC futamot. A szervezőbizottság jelesre vizsgázott, nagy valószínűséggel a jövőre is megkapja a város a rendezési jogot. A versenyt a világbajnok, Mikkelsen Andreas–Floene Ola duó meggyőző fölénnyel nyerte.

Az udvarhelyi páros már előre tekint, legközelebb szeptemberben a Brassó ralin állnak rajthoz. Ferenczék ezúton mondanak köszönetet a támogatóiknak, illetve az egész szervízcsapatnak. A megszerzett pontok nagy részét nekik is köszönhetik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."