Sport » Egyéb sport

Partnert keres a paralimpikon

Komoly és lelkiismeretes kerékpárversenyzőt keres társnak Butu Arnold Csaba paralimpikon kerékpáros.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

butu arnold csaba, paralimpikon
Csaba (jobbra) eltökélt társat keres
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 31., 12:20
0 hozzászólás. 

A 43 éves székelyudvarhelyi látássérült Butu Arnold Csaba egy ízben már vett részt paralimpián: nyolc évvel ezelőtt Pekingben tandemkerékpárosként összemérte tudását a nemzetközi mezőnnyel. Az utóbbi tíz évben kisebb-nagyobb megszakításokkal sokat versenyzett.

Csaba fokozatosan veszítette el látását, tíz éve rokkantnyugdíjasként él. Még látóként sokat sportolt, igaz nem profi szinten, aztán betegsége súlyosbodásakor tandemkerékpáros lett.

A csíkszeredai Tusnád Cycling Team-nél volt igazolt sportoló, sok bel- és külföldi versenyen szerepelt, a pekingi paralimpián Romániát képviselte. Az idei, londoni eseményre nem sikerült kijutnia, mert kevés versenyen tudott azt megelőzően részt venni, viszont eltökélt szándéka, hogy a következő négy évben felkészüljön és ott lehessen a Rio de Janeiro-i paralimpián, ahol számításai szerint már Magyarország színeiben versenyezne.

Olyan kerékpárost keres partnernek, aki kitartó, megbízható, eltökélt, akit nem a pillanatnyi, hanem a hosszútávú siker érdekel. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy tandemkerékpár-partnerként tudna társa lenni a látássérült sportolónak, az arnoldbutu@clicknet.ro címen veheti fel vele a kapcsolatot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."