Sport » Egyéb sport

Korondon birkóztak fiúk és lányok

Szombaton, a X. Lőrincz Márton Emlékversenyen mérkőztek meg a birkózók, akik határon innen és túlról érkeztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

2
2
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 23., 17:18
0 hozzászólás. 


A verseny névadójáról a szervezőt Balázs Imrét kérdeztük: „Lőrincz Márton Korondon született és magyar színekben 1936-ban, Berlinben olimpiai bajnok lett. Többször versenyzett magyar válogatottként és volt Európa-bajnok is.”

BalazsImreA X. emlékverseny nemzetközi lett, hiszen Kiskunfélegyházáról, Kalocsáról, Csepelről érkeztek sportolók, de Közép-Erdélyből is képviseltették magukat szép számban. Míg tavaly 243 résztvevő jelent meg, addig idén 261 versenyző lépett szőnyegre. Marosvásárhelyről és Oneşti-ről két csapat versenyzői, Szászrégen, Erdőszentgyörgy, Segesvár, a brassói Dinamo, a rozsnyói Dinamo, Sepsiszentgyörgy, Kézdialmás, Zetelaka, Udvarhely, Varság és persze korondi fiatalok tették tiszteletüket a neves birkózó emléke előtt. „Akkora a jelentkezés, hogy azon gondolkodunk kit hívjunk meg, mert ennél több versenyt három szőnyegen egy nap alatt nem lehet lezavarni” – jegyezte meg a szervező.

36 kategóriában zajlottak a mérkőzések és értékes nyereményekkel díjazták a sportolókat. „Minden csapat egy részvételi kupát vihetett haza, ezen kívül persze az első három helyezett is hasonlóban részesült. Valamint éremmel és oklevéllel tüntettük ki azokat, akik ezt megérdemelték. Díjaztuk a legjobb hazai és a legjobb külföldi birkózókat.” – mondta Balázs Imre.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben megszervezik-e a versenyt, bíztató választ kaptunk: „Igaz, hogy idén volt a X. Lőrincz Márton Emlékverseny, viszont 2011-ben szintén tíz évet ünneplünk, akkor a korondi egyesület jubileumára is szervezünk egy nagyszabású versenyt.”

A korondi sportolók egyébként a kadett korosztályban esélyesek, amiben négy román bajnokot avattak tavaly és a 97-98-as korosztályban van néhány ügyes gyerek, tudtuk meg Balázs Imrétől, a Lőrincz Márton Sportegyesület alelnökétől, aki a szombati versenyt szervezte Korondon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."