Sport » Egyéb sport

Sítájfutó Világhét Csíkszeredában

Február 8. és 14. között zajló sporteseményen 25 ország több mint 400 sportolója vonul fel Hargita megye székhelyén és környékén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sitajfutas
sitajfutas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 29., 09:27
0 hozzászólás. 


A Nemzetközi Sítájfutó-szövetség égisze alatt megszervezett Sítájfutó Világhét kétségkívül a romániai sporttörténet utóbbi évtizedének legrangosabb téli sportversenyének számít. A rendezvényt a Román Sítájfutó-szövetség, a Karpat Tour Orienteering Klub, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa közösen szervezi.

A csíkszeredai világversenyek a 2010-es vancouveri Téli Olimpiai Játékok előhetében zajlanak, amikor minden sportbarát figyelme a téli sportokra irányul. A megnyitó ünnepségen, február 9-én részt vevő országok küldöttségei az Olimpikonok emlékművétől indulva vonulnak fel a Mikó-vár udvaráig.

A sítájfutás olyan sportág, amely tökéletes harmóniában áll a természettel, hisz nem igényel különösebb környezeti beavatkozást. Olyan sportág, amely „visszacsábítja” az embert a természetbe, a dombokra, erdőkbe, és amely az ösztönös mozgásigény és a kívánt irányba való helyváltoztatás összehangoltságán alapszik.

sitajfutas

Kiemelendő, hogy a világhéten valamennyi korosztály képviselteti majd magát, hiszen a nemzetközi sportelithez tartozó felnőtt versenyzők mellett bekapcsolódnak a veteránok és a sportág ifjú reménységei is. A felnőtt Európa-bajnokság – mely egyben Világkupa-futamnak is számít – mellett tehát az egykori klasszisok szereplésével veterán-világbajnokság, valamint a sportág jövőjének számító sportolók részvételével utánpótlás-világbajnokság (U17) és ifjúsági Európa-bajnokság (U20) is szerepel a rendezvény programjában.

A felnőtt korosztály számára kiírt versenyeket a romániai Sportklub csatorna közvetíti.

Négy versenynapot foglal magába a program:
Február 10., szerda – középtávú verseny (Tolvajos-tető)
Február 11., csütörtök – hosszú távú verseny (Tolvajos-tető)
Február 13., szombat – sprintverseny (Tolvajos-tető)
Február 14., vasárnap – váltó (Hargitafürdő).

Minden versenynap estéjén tartott díjkiosztó ünnepségeknek a Mikó-vár udvar ad majd otthont, és ugyanitt szervezik meg a vasárnapi záróünnepséget is. A versennyel kapcsolatos további információk a www.skio.ro oldalon találhatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."