Sport » Egyéb sport

Ralitól dübörög a város - videó

Nyolc év kihagyás után rajtengedélyt kapott a Hargita Rali. Álomszép pályákat alakítottak ki, a központ Székelyudvarhely lesz.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

rali
Nyolc év után tér vissza a Hargita rali.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 23., 16:43
2 hozzászólás. 

A 21. Hargita Rali hivatalos sajtótájékoztatóján a főszervező Ferencz Csaba elmondta, a nulláról indultak, onnan kellett elérniük, hogy újból felkerüljenek az országos naptárba, hozzátéve, hogy ez nem csak a szervezőknek, hanem a régiónak is nagy elismerés. Kiemelte, 42 páros nevezett, ez a szám már meghaladja a szintén újonc, Tulcea Ralin indulókat, ott ugyanis 35 duó volt a rajtnál.

Az esemény költségvetése 50 ezer euró. Arra a kérdésre, hogy miként szakadt meg a hagyomány, került ki a Hargita Rali az országos naptárból a főszervező elmondta, mivel az akkori főszervező, Dietrich Árpád elhunyt, így nem volt aki összetartsa a csapatot, de most az ő emlékének is adózva, a múltból merítve elkezdték építeni a jövőt, bízva abban, hogy a jövőben is folytathatják a munkát.

Program, gyorsasági szakaszok

A Hargita Rali csütörtök este a hivatalos bemutatóval kezdődik, a székelyudvarhelyi Városháza téren ismerkedhetünk a csapatokkal, pilótákkal. Pénteken reggel 8-tól délután fél 1-ig tart a Shakedown, azaz a verseny előtti utolsó finomhangolás és teszt, erre Zetelakán kerül sor a Dancsó utca végétől kialakított, 2 kilométeres lezárt szakaszon.

A Hargita Rali első gyorsasági szakasza 14.45-kor kezdődik, ezt Homoródszentmárton és Homoródalmás között rendezik. A második Homoródfürdő és Homoródkeményfalva között lesz, majd a harmadik gyorsasági szakaszon Gyepesből érkeznek Székelyudvarhelyre, pontosabban a befutó a Kerekerdő környékén lesz.

A negyedik gyorsasági szakaszt 17.57-kor indítják Székelyudvarhelyen, a szuperspeciális rajtja a Pizza 21 előtt lesz, a táv 1,95 km.

rali

Szombaton reggel a máréfalvi Likas hídtól indulnak a versenyzők, innen a hátsó úton felmennek Kápolnásig, előzetesen ez a szakasz tűnik a leglátványosabbnak. Ezután a Madarasi Hargitán folytatják, majd Ivón és Zetelakán keresztül visszajönnek a szervizparkba.

Délután is hasonló a program, hiszen a Likas hídtól felmennek Kápolnásig, ám onnan visszajönnek Homoródfürdőre, és megismétlik az egyik pénteki szakaszt (Homoródfürdő–Homoródkeményfalva).

Utána Gyepes, majd a Kerekerdő következik, végül kora este Likas híd–Kápolnás–Madarasi Hargita között autóznak. Szombaton 19 órától a Barátok temploma előtt felállított színpadon lesz a díjkiosztás.

Távol marad a bajnok

A szervezők felhívják a lakosság figyelmét, hogy ezen a hétvégén fokozottabb figyelemmel közlekedjen mind sofőrként, mind pedig gyalogosként. Székelyudvarhelyen lezárják a Kossuth utca nagy részét – itt lesz a szervizpark.

A Hargita Rali promó videója

Pénteken a szuperspeciális etapra pedig a környéket kordonokkal zárják le, a nézőket nem engedik az úttestre. A gyorsasági szakaszokat hermetikusan zárják le.

Nem lesz a mezőnyben Francois Delacour, aki a főszervező elmondása szerint egy profi versenyző, csapata pedig úgy döntött, hogy nem jön el a zárószakaszra, hiszen a francia pilóta már megvédte országos bajnoki címét. Ezzel szemben jó versenyre számít Ferencz, hiszen több kategóriában is itt dől el, ki lesz a bajnok.

A Hargita Raliról további, értékes információkat a hivatalos honlapról, vagy a Facebook-oldalról szerezhetünk.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2013-10-23 20:02:27
Meglepően jó a promo :)
avatar
John0501
2013-10-23 20:21:03
Hajrá
Egérke, kösz neked/nektek, hogy ismét visszahoztátok ide Udvarhrlyre a rallyt. Szurkolunk nektek, kint lesz az all Korház City :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."