Sport » Egyéb sport

Hokibotot vesznek kezükbe a legkisebb Góbék

Góbé Hoki-kupát rendeznek Csíkszeredában, a legkisebbek fogják kergetni a korongot. A Vákár Lajos Műjégpályán nyolc gyerekcsapat hokizik majd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

gyerekjegkorong
Nemcsak a felnőttek hokiznak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 07., 11:41
0 hozzászólás. 

Nem áll meg az élet a Vákár Lajos Műjégpályán a román jégkorong-bajnokság lejárta után sem – a hét végén, április 12-13-án ugyanis tizenkét év alatti gyerekeknek szerveznek jégkorong-tornát.

Nemcsak csíkszeredai és környékbeli, hanem gyergyószentmiklósi, kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi csapatok neveztek be az első alkalommal megszervezett Góbé-kupára.

A megmérettetést a székelyföldi termékeket forgalmazó üzletlánc segítségével rendezik meg, ugyanakkor azt is ígérik, hogy lesz folytatása.

Hogy miért éppen egy gyerekeknek szervezett jégkorong-tornát támogat a Góbé-termékcsalád, azt Gönczi Dezsőtől, a székelyföldi üzletlánc marketingfelelősétől tudtuk meg.

„A gyerekkori sportolás véleményünk szerint elengedhetetlen a jó fizikai és szellemi fejlődéshez, a jégkorong pedig egy olyan sportág, ami egyaránt fejleszti mindkét képességet. Ez egy olyan sportág, amelyen nagy hangsúly fektetődik a csoportban, illetve csapatban való nevelésre.

Ezt eredményesen kizárólag alázattal és sok munkával lehet elérni. Reményeink szerint a Góbé Hoki-kupa a sportolóinknak már a legkisebb korban segít megtanítani az időbeosztásra, célok kitűzésére egy-egy verseny megnyerése érdekében.

gyerekekhoki2

Mivel csapatsportág, sokkal hamarabb válnak a gyerekek a közösség részévé, megtanulják kezelni saját hibáikat, nő a koncentrációképességük, valamint kialakul a küzdeni akarásuk a kitűzött cél érdekében.

Ezek a tulajdonságok pedig a hétköznapi életben nagyon fontosak. Hasonló megfontolásból évek óta támogatjuk a gyerekfocit (az FC Székelyudvarhely csapatát, illetve a Góbé kupát, ami tavaly decemberben már 4. alkalommal rendeztek meg – szerk. megj.), az asztaliteniszezőket (az udvarhelyi Iskolás Sport Klubot, illetve a Góbé asztalitenisz-kupát, melyet idén tavasszal már 3. alkalommal szerveztek meg – szerk. megj.), valamint a gyereksízőket (a TUSA sportegyesülettel közösen idén első ízben szervezték meg a Góbé-síkupát – szerk. megj.)". 

Hogy miként is fonódik össze a helyi termék és a sport, Gönczi így nyilatkozott: „A Góbé-termékek mára már sokkal többet jelentenek számunkra és vásárlóink számára is, mint pusztán egy termékcsalád.

Ma már nem csak Góbé szellemi termékekről és élelemről, de Góbé sportról is beszélhetünk. Úgy gondoljuk, hogy ezek a sportolni vágyó gyerekek az a korosztály, mely a Góbé-termékek által képviselt értékeket feltétlenül tovább kell vigyék.

Ezek az értékek az egymásra való odafigyelés a helyi közösségben és a természetesség amely ott kell legyen úgy az emberi viselkedésben, mint a termékekben amelyet előállítunk és fogyasztunk."


Résztvevő csapatok


A csoport:

ISK Csíkszereda

Sportklub Csíkszereda

ISK Gyergyószentmiklós II

KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy

B csoport:

ISK Gyergyószentmiklós I

Felcsík I

HC Bikák Kézdivásárhely

Felcsík II

 

Program

Április 12., szombat:

08.00–09.15 ISK Csíkszereda–KirályPingvinek

09.15–10.30 ISK Gyergyószentmiklós I–Felcsík II

10.30–11.45 Sportklub Csíkszereda–ISK Gyergyószentmiklós II

11.45–13.00 Felcsík I–HC Bikák

13.00–14.15 ISK Csíkszereda–ISK Gyergyószentmiklós II

14.15–15.30 ISK Gyergyószentmiklós I–HC Bikák

15.30–16.45 Sportklub Csíkszereda–KirályPingvinek

16.45–18.00 Felcsík I–Felcsík II

Április 13., vasárnap:

10.00–11.15 HC Bikák–Felcsík II

11.15–12.30 ISK Gyergyószentmiklós II–KirályPingvinek

12.30–13.45 ISK Gyergyószentmiklós I–Felcsík I

 

13.45–15.00 A 4–B 4

15.00–16.15 A 3–B 3

16.15–17.30 A 2–B 2

17.30–18.45 A 1–B 1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."