Sport » Egyéb sport

Másodosztályú női kézilabda és harmadik ligás futballcsapatunk lehet

Majdnem tizenöt év után újra csapatot indíthat Székelyudvarhely a román női kézilabda bajnokság másodosztályában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

női kézilabda Famos 2001
Utoljára 2001-ben játszottak másodosztályú női meccset Udvarhelyen. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 23., 09:44
0 hozzászólás. 

Szerdán este eldöntötte a versenysportra leadott pályázatok sorsát az erre kinevezett városi bizottság – mint a polgármesteri hivatal sajtóirodájától megtudtuk, a tavalyi 900 ezerről egymillió lejre nőtt a kiosztandó összeg. A bizottság öt tagból áll: a hivatal részéről Bálint Attila és két külsős, Bakó Lajos, a sportiskola és Szőcs Endre a könyvtár igazgatója, illetve az önkormányzatban levő politikai pártok, az EMNP és MPP részéről Nagy Pál, illetve Gálfi Árpád vettek részt az elbírálásban.

Mint megtudtuk, a pályázatok alapján döntés született, ezekről tegnap értesítették is a pályzókat – öt napig lehet fellebbezni, amennyiben ez nem történik meg, az összegek nyilvánosak lesznek. Egyelőre meg nem erősített információink szerint a bizottság úgy döntött, hogy amennyiben harmadosztályba jut az FC Székelyudvarhely, akkor a szerepléshez elegendő pénzösszeget kap. Utoljára a 2010-2011-es idényben szerepelt harmadosztályban az udvarhelyi csapat.

SZFC-Régen

Arról is tudomásunk van, hogy újraindulhat felnőtt szinten a női kézilabdázás. Az a terv ugyanis, hogy az ifjúsági 1-es korosztályra alapozva létrejön egy csapat, ami ősztől benevezne a másodosztályba. A hetvenes-nyolcvanas években az akkori Akarat együttese állandó résztvevője volt a felnőtt bajnokságoknak, 1976-ban bronzérmet szerzett a legfelsőbb osztályban, a kilencvenes évek végén, a kétezresek elején a Famos csapata három idényt játszott az akkori másodosztályban, mielőtt felbomlott volna.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."