Sport » Egyéb sport

Újabb tornát rendeznek a floorballosok

A hónap végén ismét teremhoki-tornának ad otthont a Rákóczi Center, de az utánpótlásra is hangsúlyt fektet az Areopolis Floorball Sportegyesület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

black69csapat3
Fotók: Balázs Attila, Kakasy Botond / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 15., 12:21
0 hozzászólás. 

Tervekben mindig bővelkedik a Black 69 floorball-csapata, május 30-án már negyedik alkalommal szervezik meg az Erdélyi Floorball Kupát – jelentkezni még mindig lehet a tornára, így még nem tudható, hogy hányan vesznek majd részt. A résztvevők számától függ, hogy milyen rendszerben bonyolítják le a kupa mérkőzéseit a Rákóczi Sportcentrumban, amik 2x20 perces, nagypályás, 5+1-es felállású találkozók lennének.

A magyar ifjúsági válogatottal ismét lesz egy találkozó, ám ezt Magyarországon játsszák le – nem mellékesen a tavaly ősszel Udvarhelyen járt magyar ificsapat néhány napja harmadik lett az Európa-bajnokságon. Az ifiválogatott elleni találkozónak egyelőre nincs meg az időpontja, de idén megtartják. Év végén, karácsony előtt idén is lesz Rákóczi Floorball Kupa (sorrendben a hatodik), akárcsak jótékonysági akció. Nem mellékesen tavaly 7 274 lejnyi adományt gyűjtött a csapat, melyet Bolyai Csaba műtétjének támogatására, illetve fejlesztő játékok beszerzése céljából a Szent Ferenc Egyesületnek utaltak.

Ami az udvarhelyi ifiket illeti, az egyesület vezetői, Csáky Gergely elnök és Somogyi Attila projektvezető szerint a mostani középiskolás generáció lesz talán az, amely megéri, hogy országos bajnokságban játszhat néhány éven belül. Országos szinten a mostani huszas-harmincas generációban ugyanis nem terjed olyan sebességgel a sportág, hogy ki tudjon alakulni egy kis létszámú bajnokság.

black69csapat1

Magyarországon két osztályos bajnokság van, játéktudása szerint az alsóbb ligába besorolható lenne a Black 69 együttese, de a rendszeres részvétel anyagi nehézségekbe ütközne. Visszatérve a fiatalokra, a csapat tagjai már nemcsak a középiskolások és a felső tagozatosok körében népszerűsítik a sportágat, hanem napköziben is tartottak nagyon jó hangulatú bemutatót. Ősszel indítják a harmadik Floorballiskolát, mely immár három korosztályt is bevon a floorballsport oktatásába Székelyudvarhelyen.

Hamarosan startol a Bringázz a Floorballsulival című projektjük, melynek során szabályos biciklizésre, környezettudatos természetjárásra is oktatják a diákokat.

A csapat honlapja is fejlődik, a hétfői edzés után elkészültek az új, illetve ifjabb csapattagok fényképei is. Apropó, edzés: a sportágat kíváncsiságból bárki ingyenesen kipróbálhatja, ha előzetesen bejelentkezik a csapatnál.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."