Sport » Egyéb sport

Európa-bajnokságra mennének az udvarhelyi birkózók

A hétvégén elért eredményeik erre jogosítják fel őket, de még nincs meg a pénz a kiutaztatásukra. A sportiskola szeptemberig elköltözhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

birkozok1
Újabb érmeket szereztek az ifjak, edzőik számoltak be a sikerről
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 14., 14:00
0 hozzászólás. 

A hét végén Konstancán megrendezett országos kadétbajnokságon megint kitűnően versenyeztek az udvarhelyi ISK birkózói – a 63 kilós Molnos Norbert és a 76 kilós Kovács Krisztián aranyérmet nyertek. Rajtuk kívül a 42 kg-os Józsa Sándor, a 85 kg-os, 15 éves Lőrincz Botond, a 69 kg-os Tifán István bronzérmesek lettek. Az 50 kilogrammos súlycsoportban Juon Mihály nem tudta megnyerni a döntőt, ezúttal csak ezüstérmes lett, Molnostól eltérően nem tudta megvédeni a címét.

Ettől függetlenül a két aranyérmes, Kovács és Molnos mellett ő is tagja a román korosztályos válogatottnak, Juon ott egy súlycsoporttal feljebb, 54 kg-ban versenyezne. A csapat az augusztus 3. és 10. között zajló Európa-bajnokságra utazna ki, ezt a szerbiai Szabadkán, Székelyudvarhely testvérvárosában rendezik.

Az udvarhelyi sportiskola sajtótájékoztatóján Bodrogi Csaba edzőtől megtudtuk, hogy a szövetség a három sportoló közül csak egynek tudja fizetni a kiutaztatását (ez 550 euróba kerül) – a jelen levő Ambrus Sándor, a Fások SK elnöke hozzátette, hogy még egyet elvállal az udvarhelyi birkózóklub. Az Európa-bajnokságon való szereplésüktől függ, hogy részt vehetnek-e az augusztus végén Szarajevóban sorra kerülő világbajnokságon is.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a nyolc szakosztállyal rendelkező sportiskola arra vár, hogy az önkormányzat meghozza a döntést az intézmény költöztetéséről – a mostani épületet örökösei visszakapták, az iskola havi 2400 lejt fizet bérként. Bakó Lajos igazgató újságírói kérdésre elmondta, hogy szeptemberig szeretnének beköltözni az egykori UCECOM iskola épületeibe – ezek között jó állapotban levő tornaterem és bentlakás is van.

A stadion melletti birkózóterem szeptember-októberben fejeződik be, a sportolók akkor vehetik birtokba az új termet, addig az edzésekhez is kell találniuk egy helyiséget, mert a Septimiával lejárt a szerződésük. Az is elhangzott, hogy a felnőtt birkózó-bajnokság következő, döntő fordulója a tervezettnél egy héttel később, augusztus 7-9-én lesz Marosvásárhelyen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."