Aranyat és bronzot hoztak az országos döntőről

Remek eredményt értek el asztaliteniszezőink a sportiskolásoknak rendezett országos döntőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

fsk
Vetésy (jobb felől az első) nyakába arany került. Fotó: fsk.ro
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE/FSK.RO
2018. május 22., 18:56
0 hozzászólás. 

Hétvégén Buzău adott otthont a sportiskolák országos egyéni asztalitenisz bajnokságának, ahol mindkét korosztályban sikerült érmet szerezniük az udvarhelyi sportolóknak.

Az ifjúsági I-es korosztály

versenyében Balázs Csaba és Tamás Szabolcs sikeresen jutott a negyeddöntőbe. Tamás a konstancai Popescu ellen 3-0-ás győzelmet aratva jutott tovább az elődöntőbe, Balázst a későbbi bajnok, a szintén konstancai Chirița búcsúztatta. Az elődöntőben Tamás jól kezdett a tengerparti Chirița ellen, 0-1-es szetthátrányát megfordítva átvette a vezetést, azonban 2-1-nél kicsit elkapkodta a folytatást, ellenfele pedig sokszor türelmes játékkal kényszerítette rontásra Szabolcsot, 3-2-es győzelemmel pedig ő jutott a döntőbe. A kisdöntőben sikerült javítania, és magabiztos győzelmet aratott a kézdivásárhelyi Medvés ellen, így a bronzérem kerülhetett a nyakába.

Az ifjúsági II-es korosztályban

öt udvarhelyi jutott a tizenhatos főtáblára, az első számú kiemelt Karácsony Dani mellett Vetésy Norbert, Mózes Botond, Geréb Attila és Bándi Tamás is a nyolcaddöntőkre készülhetett. Az első fordulóban mindannyian sikerrel vették az akadályokat, egyedi eredményt érve el ezzel, hiszen a legjobb nyolc között folytathatta mind az öt versenyző.

Vetésy Bándit győzte le a négy közé jutásért, Karácsony marosvásárhelyi ellenfelén jutott túl 3-0-val, Geréb nagy csatában 2-0-ás vezetésről veszített a második számú kiemelt craiovai Nedelcu ellen, míg Mózest a kézdivásárhelyi Chelmus győzte le 3-1-re.

A negyeddöntőkben már azt is lehetett tudni, hogy minimum egy udvarhelyi ezüstérem születik, mivel az elődöntőben Vetésy-Karácsony párharcra került sor. Előbbi 3-2-es győzelemmel bizonyult jobbnak csapattársánál. A másik ágon a craiovai hasonló eredménnyel jutott a döntőbe. A döntőben egy percig sem volt kérdéses Vetésy győzelme, aki tovább folytatta remek játékát, 3-0-ás győzelmével lesöpörte Nedelcut az asztaltól, megszerezve így első országos bajnoki címét. A kisdöntőben Karácsony hasonló arányú győzelmet aratott Chelmus ellen, ezzel újabb bronzérmet került az udvarhelyiek nyakába.

A csapatot György István és György Szilárd készítette fel a versenyre.

,,Nem számítottunk ilyen jó eredményre, azonban látszott a felkészülés során, hogy mennyire komolyan készülnek erre a döntőre a fiúk. Így elmondhatom, hogy teljesen megérdemelten hoztunk haza egy aranyat és két bronzot erről a döntőről'' – nyilatkozta György István portálunknak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."