Sport » Egyéb sport

Hatodszorra csapnak össze a floorballosok

Megint koppannak az ütők a Rákóczi Centerben, ingyen nézheted a meccseket szombaton.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

floorball gyujtes-1
Legutóbb a két hazai csapat játszotta a finálét
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. november 24., 10:56
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Areopolis Floorball Sportegyesület és a Black 69 floorball csapat november 28-án a Rákóczi Centerben szervezi a hagyományos Rákóczi Floorball Kupát. A 6. idényéhez érkezett teremhokikupa célja nem változott: a floorball hangsúlyos népszerűsítése és hosszú távú meghonosítása, az amatőr floorball sport támogatása, és az aktív közösségi sportélet fontosságának tudatosítása mind Székelyudvarhelyen, mind pedig Székelyföldön.

A szombat reggel fél kilenckor kezdődő amatőr sporteseményre 8 csapat nevezett be: Debrecenből a DEAC Floorball, Csíkszeredából a Capitals és a Saint Petersbug, Gyergyószentmiklósról a Warriors, Marosvásárhelyről a Red Arrow, Székelyudvarhelyről pedig a Floorbulls és a szervezők, a Black 69 Floorball Team, illetve ifjúsági csapatuk, a Black 69 Floorballiskola.

Két csoportba sorsolták a csapatokat, ahonnan az első két helyezett jut majd tovább. A két udvarhelyi felnőtt együttes, a legutóbbi torna döntőjét játszó Floorbulls és a Black 69 elkerülte egymást. A nyitómérkőzés szombaton fél kilenctől lesz a Black 69 és a Floorballiskola csapatai között, ezt követi a többi csoportmérkőzés, majd az elődöntők és a döntő. A kupa a már megszokott feltételek közt zajlik, a nemzetközi szabályzatnak megfelelően, 5+1-es felállásban, nagypályás mérkőzéseken küzdenek meg egymással a csapatok. A tervezett játékidő 2x15 perc, a rendezvényre ingyenes a belépés.

Az Areopolis SE több éve szervezi Székelyudvarhelyen a floorballsportot népszerűsítő eseményeket, évente két floorball kupát bonyolít le (az Erdélyi Floorball Kupát, illetve a Rákóczi Floorball Kupát), továbbá harmadik éve oktatja floorballsportra a székelyudvarhelyi iskolásokat, idéntől három korosztály számra is szervezve az Iskolai Floorball Vándorkupát. A diákok számára kiírt megmérettetésen idén a IX–XII. és az V–VIII. korosztályos fiatalok mellé a II–IV. osztályosok is csatlakoznak. A programra december 19-én, szintén a Rákóczi Centerben kerül sor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."