Sport » Kézilabda

Kézilabdatornát rendeznek Zsombori László emlékére

A múlt héten 55 éves korában hirtelen elhunyt egykori kapus és játékvezető emlékére nyolccsapatos kézilabdatornát rendeznek a Rákóczi Centerben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ZsomboriLaszlo
Hirtelen hunyt el az egykori kézilabdakapus és játékvezető
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. február 21., 14:05
0 hozzászólás. 

A február 24-én és 25-én zajló Zsombori László Emlékkupa hagyományteremtő szándékkal, a tavaly óta szervezés alatt álló székelyudvarhelyi Vegyes Amatőr Kézilabda Kupa a múlt héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Zsombori László tiszteletére kapta új elnevezését, mintegy megemlékezésként a nagyszerű sportolóról, edzőről, játékvezetőről és megfigyelőről.

A székelyudvarhelyi születésű Zsombori László (1962–2018) magas színvonalú kézilabda mérkőzések százait vezette le, élete utolsó napjaiban is a romániai kézilabda aktív szereplője volt. A nyolcvanas-kilencvenes években az akkori udvarhelyi férfi kézilabdacsapat, a Tehnoutilaj kapusa volt, később a Brassói Testnevelés és Sport Egyetem elvégzése után megszerezte edzői diplomáját, majd játékvezetőként, megfigyelőként folytatta a pályafutását, néhány éve Sepsiszentgyörgyön élt.

ZsomboriLaszloOldBoys

Zsombori (a kép jobb szélén, kapusmezben) az SzKC Öregfiúk csapatában 

Utolsó mérkőzése megfigyelőként 2018. február 11-én a Nemzeti Kézilabda Bajnokság első osztályában a Bukaresti Steaua–Fogarasi VSK találkozó (32-23) volt – érdekesség, hogy ezen a meccsen a Steauában pályára lépett már Tálas Huba és Mihalcea Andrei, utóbbi hat gólt szerzett.

Zsombori László pár nappal később, február 14-én hirtelen elhunyt, 17-én Sepsiszentgyörgyön helyezték örök nyugalomra.

A Zsombori László Emlékkupáról annak szervezői az elmúlt hét végén döntöttek, a családjával egyeztetve. A Rákóczi Centerben lezajló tornán nyolc csapat vesz részt: a Buzău-i Sport & Friends, a Nagybányai Team és a Moroșenii, a Brassói HCA és a For Smile, Krasznai HCA illetve két udvarhelyi csapat, a Partizán és a Fan Club Székelyudvarhely.

Szombaton, február 24-én 8 és 20 óra között lesznek a csoportmérkőzések (két négyes csoport lesz), vasárnap 10-től pedig a helyosztók. A torna érdekessége, hogy a mérkőzés teljes időtartama alatt a pályán kell, hogy tartózkodjon minimum 3 lány, abban az esetben, ha ők szereznek gólt, akkor az kettőnek számít. A döntőt 13.50-től játssza a két csoportelső.  

13 órától gálamérkőzést tartanak, amin egy sepsiszentgyörgyi csapat és a székelyudvarhelyi öregfiúk csapnak össze – Zsombori mindkét együttesben védett, azért választották ezt a két csapatot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."