Sport » Egyéb sport

Így várta Zetelaka Sebes Szabit

Pénteken szülőfalujában hajrázott a zetelaki kerekes, de pihenés helyett már Olaszországban edzőtáborozik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

DSC 0837
Sebestyén Szabolcs, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. augusztus 16., 15:41
0 hozzászólás. 

Hétvégén véget ért a jubiláló Székelyföldi Kerékpáros Körverseny. Amint beszámoltunk róla, a verseny szombati királyetapja Székelyudvarhelyről indult. Gálfi Árpád polgármester indította el a még versenyben maradt 112 kerekest, köztük Sebestyén Szabolcsot, a Tusnad Cycling Team zetelaki sportolóját.

Szabolcs a szülőfaluján keresztülvezető szakaszon benne is volt egy hét fős szökevénybolyban, sőt a zetelaki részhajrában harmadik tudott lenni. Nem csak Sebestyén harcolt Zetelakáért, Zetelaka is érte, a szakasz előtt a Facebookon ezzel az üzenettel bíztatták az embereket, hogy menjenek ki drukkolni Szabinak: „Sebes Szabi holnap átszáguld Zetelakán. Menjünk ki minél többen 11 óra körül a központba vagy akár más pontján a falunak, hogy lássa, mennyien szurkolunk neki. Higgyétek el, egy ilyen dolog Szabinak szárnyakat adhat!".

sebes

„Igazából az volt tervben, hogy a körverseny valamelyik szakasza során meglegyen a szökés, hogy pont azon a szakaszon sikerült, az külön jó érzés volt. A csapat taktikája is így hozta, hogy amíg én szökésben leszek, más csapatoknak kell dolgozniuk, és mikor minket megfognak, a mi versenyzőink frissebbek lesznek" – mesélte portálunknak Sebestyén a szökésről, aki az ideivel, az egyik legjobb székely körét tudhatja maga mögött.

Később a mezőny befogta a szökevényeket a Cekenden, és ha a Libán-tető még nem is a Hargitafürdőre felvezető emelkedő szétrázta a bolyt. Sebestyén 130 kilométeren keresztül volt szökésben, ami rengeteget kivett belőle, így ezen a szakaszon tetemes hátrányt szedett össze. Kirill Pozdnyakov, a Baku Cycling Project orosz versenyzője 41 másodperces előnyt faragva nyerte meg a szakaszt.

Másnap egy hat kilométeres egyéni időfutam és egy csíkszeredai körözéssel fűszerezett síkszakasz várt a versenyzőkre. A szintén Hargitfürdőre érkező időfutamot az orosz Pozdnyakov nyerte meg, így már az utolsó szakasz előtt lehetett sejteni, hogy ő viszi haza az összetett győzelemért járó narancs-fekete trikót.

Az utolsó szakasz sprintbefutóját az összetett éllovas csapattársa, a szlovén Matej Mugerli nyerte meg. A Baku Cycling Project aratta a babérokat rendesen, Pozdnyakov diadalmaskodott összetettben, Mugerli a verseny legjobb sprintere lett, és az azerbajdzsáni gárda a csapatversenyben is diadalmaskodott. A Sebestyén Szabolccsal kiegészülő Tusnad Cycling Team ebben a kategóriában a dobogó második fokára ért fel.

Az erdélyi csapat legjobbja Daniel Crista lett, aki hetedik helyen végzett összetettben, míg a spanyol Jose Rigo Miralles a kilencedik helyen, ezért meg is kapta a legjobb U23-as sportolónak járó fehér Amigo&Intercost mezt. Sebestyén Szabolcs a 76. helyen végzett 26 perc 49 másodperces hátránnyal. „Nincs pihenés, már itt vagyok egy olaszországi edzőtáborban, és a következő versenyem valószínűleg a bolgár körverseny lesz, 28-tól" – mondta portálunknak a zetelaki fiú.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."