Sport » Egyéb sport

Rajtra készen áll az udvarhelyi paralimpikon

Még néhány napig idehaza teker társával, majd Rióba repülnek. Butu Arnold Csaba másodszor lesz paralimpikon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

butugaramszegi1
Csaba és Laci először képviselik Magyarországot ebben a parasportban
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. augusztus 18., 12:30
0 hozzászólás. 

Magyar színekben még nem járt kerékpáros a paralimpián – a székelyudvarhelyi Butu Arnold Csaba lesz az első, aki ebben a parasportágban társával, Garamszegi Lászlóval nekivág a szeptember 7-én kezdődő Rio de Janeiró-i paralimpiának. A látássérült sportoló nyolc évvel ezelőtt Pekingben már versenyzett román színekben, de helyezést nem ért el, az elmúlt négy évben pedig azon dolgozott, hogy meglegyen a paralimpiai kvóta és versenyzehessen.

butugaramszegi2

Sajnos az elmúlt két évben több vita is beárnyékolta az indulását, hiába vívta ő ki az indulási jogot, a paralimpiai kvótát kerékpárban Magyarországnak, nem volt biztos, hogy mehet Rióba. Csak idén júliusban dőlt el véglegesen, hogy szeptember elsején Csaba és társa ülhetnek fel a Brazíliába tartó repülőgépre.

butugaramszegi3

Csaba és a Magyarországon kerékpáredzőként dolgozó Garamszegi László az elmúlt két hétben Székelyudvarhelyen és környékén főleg országúton gyakoroltak – az autóvezetők számára feltűnő lehetett a tandemkerékpár, amit a két, piros-fehér-zöld versenyruházatban ülő kerékpáros vezetett. Ebben a ruhában és ezzel a tandembiciklivel fognak versenyezni Brazíliában is.

Rióban a Flamengo Parkban fognak zajlani a kerékpárversenyek – a magyar páros erőssége a mezőnyverseny lesz, ellenfeleik közül egyelőre két párosról tudják, hogy rajthoz állnak a paralimpián, egy holland és egy lengyel kettősről van szó.

butugaramszegi4

Csaba és Laci még szombatig idehaza edzenek, aznap Budapestre utaznak. Augusztus 28-án, vasárnap este a magyar fővárosban, a Nemzeti Színházban a negyvenfős paralimpiai csapat leteszi az esküt – az is eldőlt már, hogy a csapat zászlaját a hetedik paralimpiájára készülő, kétszeres paralimpiai bajnok Ráczkó Gitta úszó viszi majd. Ami a közvetítéseket illeti, a paralimpiát is az M4 Sport fogja közvetíteni, illetve összefoglalókat adni róla. A Magyar kerékpáros kettős már szeptember 8-án rajthoz áll, a pontos időpontot azonban még nem tudják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."