Sport » Egyéb sport

Nem jutottak döntőbe Butuék

Tizenötödik helyen végzett a Butu–Garamszegi páros a paralimpia négyezer méteres pályakerékpár-versenyén. Nem ez a szám az erősségük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Butu (balra) és Garamszegi másik versenyszámra készül intenzíven. Képernyőfotó: M4 Sport
Butu (balra) és Garamszegi másik versenyszámra készül intenzíven. Képernyőfotó: M4 Sport
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 09., 08:37
0 hozzászólás. 

Romániai idő szerint csütörtökön délután versenyzett először a székelyudvarhelyi Butu Arnold Csaba a Rio de Janeiró-i paralimpián, Magyarországot képviselve. Butu és társa, Garamszegi László a 4000 méteres üldözéses pályakerékpár-versenyben vettek részt, ahol a tizenhatos mezőnyben a görög Barakas Athanasziosz – Troulinosz Konsztantinosz párossal mentek együtt.

A magyar páros 5:00.716 perc alatt kerekezte le a távot, így három másodperccel megelőzte a görög duót (5:03.979). A selejtezőt az M5 sport nem tudta közvetíteni, Butuék futamának idején az M4 Sporton a másfél hete lejátszott Videoton-Debrecen (5-1) labdarúgó-mérkőzés ment felvételről, az M5-ön pedig az atlétikát közvetítették a paralimpiáról, amiben nem volt magyar versenyző.

A verseny után Butu Arnold Csaba a Magyar televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nem is számítottak arra, hogy ebben a számban döntőbe jutnak. „Meg se fordult a fejünkben, hogy döntőbe juthatunk, mi a százhúsz kilométeres mezőnyversenyre készülünk” – mondta Butu.

A látássérült versenyző (ez B2-es kategóriát jelent a paralimpián) és társa szerdán, szeptember 14-én, romániai idő szerint 19 óra 30 perckor teker majd az említett országúti kerékpárverseny döntőjében, de addig még szeptember 11-én, vasárnap következik az 1000 méteres állórajt, romániai idő szerint 17 óra 25 perckor.

Szeptember 10-én versenyez a paralimpián két másik székelyföldi kerékpáros: a csíkszeredai, már három paralimpiai érmet nyert Novák Károly Eduárd és a kézdivásárhelyi Oláh Attila is rajthoz áll, Románia képviseletében.

Csütörtökön megszületett az első magyar paralimpiai érem: Tunkel Nándor erőemelő a 49 kilogrammos kategóriában 155 kilogramm kinyomásával bronzérmes lett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."