Sport » Egyéb sport

Nyolc ország majdnem háromszáz sportolója futott a Hargitán

Rekordrészvétel volt a negyedik Hargita Trail Running-on, ami ideális körülmények között zajlott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

hargitatrail2016a
Fotó: Facebook.com / Tiberiu Andrei Poștoacă
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZELMÉNY - FEEL GOOD EGYESÜLET
2016. augusztus 29., 12:21
0 hozzászólás. 

A szombaton lezajlott versenyen három táv volt, ezeken összesen 277 benevező indult el, tavalyhoz képest több mint százzal nőtt a benevezők száma. A 1700 méteres szintemelkedést is magába foglaló 42 kilométeres Maraton-on 77-en, a Hargita két csúcsára is felfutó, 15 kilométeres Cros-on 135-en, az 5 kilométeres Family szakaszon pedig 65-en tették próbára magukat. Az udvarhelyi Feel Good Egyesület által megszervezett Hargita Trail Running idén is része volt a Circuitul Carpaţilor elnevezésű országos terepfutó-körversenynek. Románián kívül Angliából, Ausztriából, Hollandiából, Kanadából, Magyarországról, Németországból és Olaszországból is érkeztek indulók.

Az embert próbáló, 1700 méteres szintemelkedést és a Hargita mind a négy csúcsát magába foglaló Maraton szakaszt 77 induló teljesítette. A hölgyek között az első helyen Adriana Plosnita, a másodikon Orosz Anita, míg a harmadikon a székelyudvarhelyi, Feel Good-os Bara Szende végzett. A férfiak között a leggyorsabbnak ezen a távon Adrian Irimiea bizonyult, őt követte mindössze 1 perccel elmaradva a második Ovidiu Negus, valamint 5 perccel később a harmadik helyezett Bartha Bálint.

A 15 kilométeres Cros távon 135-en indultak, a nőknél az első helyen Tempeanu Ilinca Maria, a másodikon Török Eszter, a harmadikon pedig Szakács Mária ért be. Ugyanezen a szakaszon a férfiak közül első helyen az udvarhelyi, szintén Feel Good tag Péter Attila Ckoya, a másodikon Márton Szabolcs, míg a harmadikon Kovács Attila futottak be leghamarabb a célba. A Crost idén is sikeresen teljesítette az a 84 éves Sándor István bácsi, aki eddig mind a négy Hargita Trail Running-on ott volt, igazi példát mutatva a fiataloknak sportos életmódból és kitartásból. Az összes eredményt itt lehet megnézni.

Ebben az évben az 5 kilométeres Family szakaszon már 20 család apraja-nagyja futott, összesen 65 fő. A versenyt követő tésztapartin pedig mindenki visszapótolhatta az elégetett kalóriákat, de rengeteg gyümölccsel és egyéb harapnivalóval is készült a több mint 60 fős szervezői, önkéntesi gárda.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."