Sport » Egyéb sport

Három helyi versenyző áll rajthoz a 24. Hargita Gyöngye Ralin

Egyikük mindössze 17 éves, de olvasóinknak ismerős lehet. A rali városi szakasza a Bethlen utcából a sportcsarnokhoz kerül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

biroambrusroland1
Bíró Ambrus Roland
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 04., 15:16
0 hozzászólás. 

Murváról aszfaltra költözik a Hargita Gyöngye Rali, de a szuperspeciális versenyt sem a Bethlen utcában tartják, mint az elmúlt években – több újdonsággal jön tehát a hét végi verseny.

A román bajnokság befejező futamát október 6. és 8. között tartják, a géppark Székelyudvarhelyen, a II. Rákóczi Ferenc és a Kossuth Lajos utcákban lesz, a csapatok pedig a Márton Áron téren mutatkoznak be csütörtökön este. A szuperspeciálist idén nem a Bethlen Gábor utcában, hanem a Tamási Áron utcai vonatállomás, a sportcsarnok, illetve a városi strand közötti szakaszon fogják megtartani.

Változtak a városin kívüli szakaszok is, hiszen a pénteki shakedown a Lejtő utca végétől rajtol és Farcádig tart. Olyan új szakaszok is bekerültek a versenybe, mint a Patakfalva–Homoródszentmárton, a Homoródszentpál–Karácsonyfalva, illetve a Lövéte-Kalibáskő etap.

A csapatok már ezekben a napokban megjelennek a városban, Ferencz Csaba főszervező szerint több mint ötven páros fog versenyezni a különböző géposztályokban.

Három helyi versenyző is benevez a ralira. Az ún. Rali 2-ben (kevesebb kilométert jelent) Gergely Emil és Bíró-Ambrus Roland fognak versenyezni, Tassi Róbert pedig az egészet teljesíteni fogja.

Bíró-Ambrus Rolandról olvashattak már portálunk követői – a 17 éves srác azóta elvégzett egy pilótaiskolát, illetve jól teljesített hegyifutamokon is. A versenyen édesapja, Bíró-Ambrus Károly lesz a navigátora – itt jegyezzük meg, hogy az édesapa maga is raliversenyző volt a kilencvenes évek végén, később többszörös országos bajnok lett autós ügyességi versenyeken.

Az idényzáró verseny idén is nagy küzdelmet ígér, habár az országos bajnok már megvan Simone Tempestini személyében, nagyon látványos és erős versenynek ígérkezik a 24. Hargita Gyöngye Rali.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."