Sport » Egyéb sport

Halmozza az érmeket Roli

Nem bír magával Szaniszló Roland, minden hétvégén versenyre utazik. Legtöbbször éremmel tér haza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Roli4
Szaniszló Roland, fotó: Medias Bike Maraton
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 26., 10:54
0 hozzászólás. 

Idén végez a középiskolával Szaniszló Roland, székelyudvarhelyi terepbringás, aki halomra hordozza haza az érmeket a hétvégi versenyekről. Korábban beszámoltunk róla, hogy duatlon Európa-bajnok lett korosztályában és egy szebenjuharosi (Păltiniș) versenyen lázasan lett harmadik. Azóta sem szívesen hagy ki hétvégét a versenyzésben Roli.

Egy héttel a betegen szerzett érem után a Transilvania Bike Trails Race nevű versenyen negyedik lett korosztályában, tizenegyedik az összes versenyző közül a rövidebb, 42 kilométeres távon. Gyulafehérváron a Mamut Bike Race-en vett részt, ahol hatodik lett, de Békáson egy nappal később már sikerült nyernie korosztályában, sőt Medgyesen egy 28 kilométeres versenyt összesítésben is megnyert. Roli szeptember 23-án, szombaton is versenyzett Sugásfürdőn, ahol szintén a felnőttek között sikerült elcsípnie az ezüstöt.

A sár sem akadály

A versenyek közül a medgyesi és a békási maradt számára a legemlékezetesebb. Előbbi azért, mert elsőként ért be az összes induló közül, utóbbi azért, mert azelőtti napon is versenyzett, mégis sikerült diadalmaskodnia a sáros pályán, ráadásul megvédte tavalyi bajnoki címét Roli.

Roli5

Utolsó versenye is nagyon sárosra sikeredett, ami nehezítette a technikailag sem könnyű pályát. „Sok helyen le kellett szállnunk és ki kellett taszítanunk a sárból a biciklit. Az elején le is szakadtam, aztán sikerült összeszednem magam és felkapaszkodnom az élbolyhoz" – mesélte Roli. Nem is akart meglépni ettől a csoporttól, elmondása szerint nem volt jól kijelölve a pálya, így segített neki, hogy a pályát ismerő szentgyörgyi kerekessel tarhatott.

És a suli?

Ez került Roli győzelmébe is, hiszen az utolsó párszáz méteren szentgyörgyi ellenfele éppen abból profitálhatott, hogy a cél előtt két nagy kanyarra nem volt felkészülve az udvarhelyi terepbiciklis.

Roli6

Mivel mindig hétvégenként vannak a versenyek, ezért Rolinak nem nehéz összeegyeztetnie a sulival, csupán a távolabbi versenyek miatt fordul elő, hogy pénteken el kell kérezkednie. A két óra edzést egy pihenőnap kivételével minden nap beiktatja a programjába, ez általában országúti és terepbiciklizésből áll, hacsak nincs túl nagy sár kint, Roli ilyenkor futóedzést tart.

Szerinte inkább az anyagiak miatt nehéz a helyzete. Bár az elején nem tűnt olyan költségesnek a sportág, – igaz, a biciklijét a KeroBike megjavítja, ha szükséges – az utazásokat, a szállást és a versenyekre való nevezést is saját zsebből állja az udvarhelyi fiatal.

Lassan lejár az idény, de azért Roli még az Ivóvölgye Maratonra szeretne eljutni az előttünk álló hétvégén, ami neki már hagyomány, ezzel fogja zárni az idei szezont.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."