Sport » Egyéb sport

Szabó Gergő, az utolérhetetlen

A pilótának és segédjének, Csegzy Leventének a haja bánta, hogy országos bajnokok lettek Romániában: fogadásból le kellett nyírniuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

phocagallery_rally_iasi/thumbs
phocagallery_rally_iasi/thumbs
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 13., 19:18
0 hozzászólás. 


Duplázni tudott Szabó Gergő a román ralibajnokságon. A Iaşi-ralin még csak a dobogón sem kellett volna végeznie, hogy megvédje címét, de ő semmit sem bízott a véletlenre, magabiztos versenyzéssel itt is elsőként ért célba – írja a manna.ro.

Korán eldőlt, hogy ők a bajnokok
Matematikai esélye Bogdan Marişcának volt, hogy beérje a magyarországi versenyzőt, de a kolozsvári pilóta technikai hiba miatt fel kellett, hogy adja az országos bajnokság utolsó megmérettetését. Nagy csoda folytán még Vali Porcişteanu nyakába is akaszthatták volna az aranyat, de egy gumidefekt miatt ő több mint öt percet vesztett.

Elég volt a célba érkezés
Ennek tudatában a Szabó-Csegzy párosnak egy dologra kellett figyelnie, hogy az autót az úton tartsa, és beguruljon a célba. De ők profi módjára versenyeztek tovább, meg is nyerték az év utolsó versenyét, összesen öt gyorsasági szakaszon voltak a leggyorsabbak. A pezsgőfürdőt követően Gergő önfeledten nyilatkozott: „Nagyon nagy volt a nyomás rajtunk. Sokkal nehezebb megvédened a címet, mint megszerezni. Elképesztően nehéz idényen vagyunk túl, ahol kemény vetélytársak voltak".

phocagallery_rally_iasi/thumbs

Két romániai a dobogón
Vali Porcişteanu lett összetettben a második: miután az említett hibát kiküszöbölte, remekül versenyzett Iaşiban. A dobogó legalsó fokára Dan Gîrtofan állhatott. Utóbbi úgy nyilatkozott, hogy az eredmény igazságos: „Sok problémánk volt az év során, így be kell érnünk a bronzéremmel. Nagy kockázatot kellett volna vállalnunk, hogy előrébb végezzünk, ezt pedig nem akartuk".

Hajvágás a legvégére
Szabó Gergő még az idény elején azt a fogadalmat tette, hogy kopaszra nyírja haját az első szakaszgyőzelemnél. Be is tartotta ezt az ígéretét, sőt ezt kellett tennie a mostani másodpilótájának, Csegzy Leventének is, akinek úgy szólt fogadalma, hogy amennyiben az összetettben is elsők lesznek ő is haj nélkül marad.

phocagallery_rally_iasi/thumbs

Iaşi-rali:
1. Szabó/Csegzy (Mitsubishi)
2. Gîrtofan/Lăzărescu (Subaru)
3. Aur/Borbély (Mitsubishi)
4. Porcişteanu/Dobre (Mitsubishi)
5. Savu/Mihăilescu (Mitsubishi)
6. Popa/Beldie (Mitsubishi)

A bajnokság végeredménye:
1. Szabó Gergő 133 pont
2. Vali Porcişteanu 104
3. Dan Gîrtofan 99
4. Bogdan Marişca (Subaru) 89
5. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi) 76
6. Titi Aur (Mitsubishi) 70

Balázs Attila kollégánk egy tartalmas képgalériával jelentkezett az eseményről az uh.ro olvasói számára. A képeket ide kattintva lehet megtekinteni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."