Sport » Egyéb sport

II. Hargitarod középtávú kutyaszán túra - beszámoló

A csíkszeredai Yukon SE szervezésében másodszorra került sor a Hargitarod középtávú kutyaszán túrára 2011 február 1-3 között. Kalibáskőről kiindulva három nap alatt kb. 115 km volt a táv.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Hargitarod
Hargitarod
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 08., 17:02
0 hozzászólás. 


Négy csapat indult: Csató József, Gyergyószentmiklós, 6 husky ; Parajdi Zoltán, Csíkszereda 10 husky; Simon Attila, Csíkszereda, 6 husky valamint a házigazda Bencze Tibor Kalibáskőről 6 husky+1 malamutos fogattal.

Hargitarod

Első nap a Kalibáskő-Tolvajos tető-Karós puszta-Tekerő puszta-Aranyos puszta-Lucs melléke-Aranyos puszta-Tekerő puszta-Karulyos puszta-Ilosza-Kirulyfürdő-Kalibáskő útvonalon 35,4 km-t és 2000 m szintkülönbségett kellett leküzdeni. A 1288 méteren volt az útvonal legmagasabb pontja, az átlag tengerszint fölötti magasság 1047 m volt. Sajnos az első nap után Csató József feladta, így három fogatnak sikerült teljesíteni a távot. Az első napi veszteség listán még Bencze Tibor teljesen szétszakadt bakkancsa szerepelt.

Hargitarod

Második nap egy könnyebb útvonal következett : Kalibáskő-Kirulyfürdő-Kirulysarka-Asszonybosszontó-Vargyasi láz-Vargyasi szurdok-Vargyas völgye-Kirulysarka-Kalibáskő, 34 km volt a táv, viszont „csak" 1030 szinkülönbséggel kellett le-fel megküzdeni a csapatoknak. Itt a legmagasabb pont az indulás-érkezés helye számított Kalibáskőn 883 méterrel. A jeges Vargyas patakon többször át kellett kelni, ez jelentette a legnagyobb kihívást, Parajdi Zoltán meghúzódott térde bánta ezt. A Vargyasi lázon csatlakozott a túrához Mag István Szentegyházáról két malamutos fogatával és egészen a Kirulysarkáig kísérte a csapatokat. 

Hargitarod

A harmadik nap következett a túra legnehezebb szakasza a Kalibáskő-Tolvajos tető-Hargitafürdő-Csicsói Hargita-Jó borvíz-Szentegyháza-Kalibáskő útvonal, 35,7 km. Legmagasabb pont 1724 m a Csicsó Hargitán, átlagos magasság 1183 m, teljes szintkülönbség 2334 m volt.

Hargitarod

Az előző évi Hargitarod négy napos volt, viszont a telejesített táv nem érte el a 80 km-t. Így a három nap alatt teljesített 115 km mindenképpen előrelépésnek tekinthető. Remélhetőleg jövőre sikerül valóra váltani régóta dédelgetett álmunkat és megvalósul a Csíki-medencét körülölelő több mint 200 km-re tervezett Hargitarod.

Bencze Tibor, Yukon SE


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."