Sport » Egyéb sport

Két udvarhelyi egység a Barcaság ralin

Hétvégén újabb fordulót rendeznek az országos ralibajnokságban: pénteken Bukarestben tartják a prológot, szombaton Brassó környékén a gyorsasági szakaszokat. Udvarhelyiek is neveztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Mas_vhelyrally
Mas_vhelyrally
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. augusztus 31., 14:23
0 hozzászólás. 

Jó versenyre lehet számítani a hétvégén sorra kerülő Barcaság ralin. Népes mezőny is nevezett, 49 páros indul el a megmérettetésen. A rajtlistán két székelyudvarhelyi duót is találtunk. A Ferencz Csaba-Pap Csaba egységet nem kell bemutatni a sportág szerelmeseinek, a Hajdó Csaba-Székely Róbert páros viszont hosszú szünet után első versenyére készül.

A hivatalos edzésen értük el Ferencz Csabát (Egérke), aki már nagyon várja a rajtot: „Jól ismerjük a pályát, de mindig van amit még csiszolni. Nagyon kemény, technikás, trükkös szakaszok vannak, ráadásul az időjósok szerint esőre is számíthatunk, ami még megnehezíti a dolgunkat. Össze kell dolgoznunk, ez az elsődleges szempont, hogy végigmenjünk a szakaszokon, biztos vagyok, hogy a jó eredmény sem marad el".

 

„Remélem, hó nem lesz"

 

jegyezte meg viccesen a pilóta. A Vasárhely ralin ugyanis egy technikai okból kifolyólag nagyon hátracsúsztak. „A szurkolóknak azt tudom ajánlani, hogy idejében foglalják el a helyeiket, hiszen az utakat lezárják a verseny előtt. Ha a térképet megnézik, akkor van egy olyan kereszteződés, ahol négyszer haladunk el. Oda érdemes kimenni, Azugától is meg lehet közelíteni, vagy pedig Szecselevárostól".

Mas_vhelyrally

A duó ugyanazzal a Mitsubishi Lancer Evo 9-es autóval indul el, amint tette azt a bajnokság első fordulójában. A ralisok ezúttal mondanak köszönetet a támogatóknak, akik segítségével a szerdai és a csütörtöki hivatalos edzéseken ott lehetnek.

 

Kérdőjeles az indulásuk

 

Nem biztos, hogy az autó rajtra kész lesz a Hajdó László-Székely Róbert párosnak, akik 2003 után indulnának újból el a megmérettetésen, elmondásuk szerint ez lenne a búcsúzásuk a sportágtól. „Sajnos, a mostani állás szerint nem biztos, hogy a Subaru Impreza javítása befejeződik. A célunk az lenne, mindenkinek megmutassuk, hogy ilyen rendezvényeken kell megmutatni, hogy ki milyen autóvezető, nem pedig hétköznap az utakon" - mondta Hajdó.

A Barcaság rali Bukarestben kezdődik a prológgal, majd szombaton Brassó környékén folytatódik. Vasárnap kerül sor a díjátadóra.

A versennyel kapcsolatos információkat itt találják meg az érdeklődők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."