Sport » Egyéb sport

Ferenczék feladták, Hajdóék másodikok lettek a Barcaság ralin

Felemásan zárták az országos ralibajnokság hetedik futamát, a Barcasági ralit az udvarhelyi versenyzők. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Mas_barcasag_rali
Mas_barcasag_rali
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. szeptember 05., 15:53
0 hozzászólás. 

A Ferencz Csaba és Pap Csaba alkotta páros a második szakasz után technikai gondok miatt feladásra kényszerült, ám Hajdó László és navigátora, Székely Róbert a 11-es géposztályban a dobogó második fokára állhatott fel.

A fővárosi Băneasa Shopping Center parkolójában kezdődött pénteken délután a Barcaság-rali a prológgal, amelyet Szabó Gergő nyert meg. Itt még mindkét udvarhelyi egység remekül teljesített. Másnap reggel a Szecseleváros–Azuga–Predeal szakasz következett. A nap első és második gyorsaságiját Bogdan Marişca nyerte.

Eddig bírta Ferencz Csaba autója,

feladásra kényszerült technikai problémák miatt. „Nagyon jól kezdődött a viadal. Az autó jól ment már Bukarestben is, a gyorsasági második szakaszán viszont a hátsó differenciálmű eltört. Így nem folytathattuk, dombra egyáltalán nem tudtunk felkapaszkodni, ami végzetes volt. Ha nincs ez a hiba, akkor jó versenyt futottunk volna. Viszont köszönjük a lelkes udvarhelyi szurkolók támogatását, akik kint voltak a versenyen. Sajnáljuk, hogy csalódást kellett okozzunk nekik. Legközelebb, talán egy év múlva, megpróbálunk jobbak lenni" – mondta Ferencz.

Mas_barcasag_rali
A harmadik gyorson Szabó volt a legjobb, a negyediken Porcişteanu, majd a következő hármon újból Szabó volt a legjobb. Ám ez nem volt elég, hogy a negyedik gyorsaságit megnyerő Porcişteanut megelőzze a végére. Második lett Szabó, harmadik meg Marişca, utóbbi két versenyző között mindössze 5,4 másodperc volt a különbség.

A ralin résztvevő másik székelyudvarhelyi,

Hajdó László – akinek úgy tűnt, hogy az autója nem készül el a versenyig –, kiválóan teljesített, a 11-es géposztályban a második helyet csípte el.

Hajdó László a verseny után honlapunknak elmondta „Ez egy leköszönő verseny volt. Az autónk az utolsó pillanatokban lett kész. A prológon jó eredményt értünk el, másnap úgy gondoltuk, ha a második szakaszig bírjuk, elégedettek lehetünk. Ehhez képest végig jól mentünk. Két gyorsasági szakasszal a vége előtt megelőztük Berari Cătălint, és lehet befogtuk volna Liviu Savut is, ám az utolsó 8 kilométeren eltört a jobb első lengéscsillapítónk. Nagyon szomorú volt látni Ferencz Csabáékat, hogy elmegyünk mellettük miután feladták a versenyt. Úgy beszéltük velük, hogy majd a verseny után mesélünk egymásnak az élményekről".

Mas_barcasag_rali
Hajdó továbbá kiemelte, hogy ez volt az utolsó profi versenye. Felhívta a figyelmet arra, hogy az autóvezetők ne a közutakon éljék ki adrenalinhiányukat, hanem biztonságos körülmények között. Ezzel elkerülhetőek lennének az utóbbi időben elszaporodott balesetek. Továbbá köszönetet mondott a támogatóknak, illetve a barátoknak.

A Barcaság rali pontszerzői:

1. Porcişteanu Valentin (Mitsubshi Lancer EVO 9)
2. Szabó Gergő (Mitsubshi Lancer EVO 10)
3. Marişca Bogdan (Mitsubishi Lancer EVO 9)
4. Tempestini Marco (Mini John Cooper Works S2000)
5. Gârtofan Dan (Subaru Impreza N15)
6. Mihalache Manuel (Mitsubishi Lancer EVO 9)
7. Savu Horaţiu (Mitsubishi Lancer EVO 9)
8. Cosma Vlad (Citroen C2R2 Max)
9. Grigorescu George (Renault Clio R3)
10. Aur Constantin (Mitsubishi Lancer EVO 9).

A bajnokságot Porcişteanu vezeti 103 ponttal a 78,5 pontos Marişca és a 64 pontos Gârtofan előtt.

A következő versenyt, a Iaşi-ralit szeptember 23. és 24-én rendezik.

Köszönet a támogatóknak

A Ferencz-Pap duó ezúttal mond köszönetet a támogatóknak: Hargita megyei tanács, Székelydvarhely polgármesteri hivatala, Seroussi, Septimia, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Conusinc, Györfi Trans, Scut Motor, Fagmic, Maxoll, Perfect Trans, Windorcenter, Eko Media Group, Mr.Big, Metchim Balázs, Cabinet Avocat Dancea Cristian, Norma kft., Matrica Rt.,Odorest. Médiatámogatók: Hargita Népe, uh.ro, rallyphoto.ro.

A Hajdó-Székely páros köszönetet mond a Salvatornak és a Hargita Line-nak.

A raliról készült fotókat ide kattintva nézhetik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."