Sport » Foci

A pályán döntetlen, az utcán az oroszok győztek

Az 1–1 jó a lengyeleknek és az oroszoknak is. A pályán fociztak, a stadion körül verekedtek. Ezt a ruszkik nyerték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

balhe europa bajnoksag
Többen megsérültek az utcai verekedésben.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. június 13., 16:30
0 hozzászólás. 

Jelentem, elkerültem az összetűzést. Többen is érdeklődtek, hogy éppen arra jártam-e, amikor a lengyelek és az oroszok összecsaptak. Hát nem. Az A csoport második fordulójának első találkozóját tekintettem meg. A balhéról egy magyar hang adott információt. Az Eb-n először találkoztam magyar kollégával. De erről majd később.

A kedd délutáni varsói incidens akkor robbant, amikor a fanatikusok a két válogatott csoportmeccsére tartottak. A híradások szerint az összecsapások után több mint 180 embert vettek őrizetbe: több mint 150 lengyel mellett 20 oroszt, egy spanyol és egy magyar szurkolót is.

A hatóságok könnygázzal és gumilövedékekkel

fékezték meg az egymást nemcsak rugdosó és ütlegelő, hanem üvegekkel és kövekkel dobáló huligánokat. A sérültek listája is jelentős: nyolc lengyel és két orosz szurkoló mellett egy rendőrt is kórházba kellett szállítani.

„Itt még nincs vége a történetnek. Visszanézzük a felvételeket, megpróbáljuk azonosítani a huligánokat, és mindenkit felelősségre vonni. Az orosz hatóságok is jelezték, segítenek az azonosításban, ugyanis az ő érdekük is, hogy minél előbb kiderüljön, kik okozták ezt a tömegverekedést" – nyilatkozta Mariusz Sokolowski, a varsói rendőrség szóvivője.

A szikra akkor pattant ki, amikor a házigazdák az orosz szurkolók szlogenjeire és dalaira lengyelekkel reagáltak, oroszellenes jelszavakat kiabáltak, majd rárontottak az oroszokra, akik keményen visszavágtak. Sokan álarcot viseltek, és köveket, petárdákat dobáltak, a rendőrség vízágyú és könnygáz bevetésével volt kénytelen csillapítani a felhergelt tömeget.

balhe orosz lengyel euro2012

A mai lengyel lapok arról cikkeznek, hogy az itteni közvéleményt hetek óta foglalkoztatta a téma, miszerint a keddi meccsnek politikai aktualitása is volt: a mérkőzést az orosz nemzeti ünnep napján tartották. Ehhez képest a pályán csak egymásnak estek a csapatok, a végén pedig 1–1-es döntetlen született, így mindkét válogatott harcban maradt a továbbjutást érő helyekért.

Több mint 300 kilométerrel arrébb

sokkal sportszerűbb volt a hangulat. A cseh–görög találkozó előtt a szerencse is segített, hogy éppen az MTV kommentátorával szemben üljek le a wroclawi stadion sajtóközpontjában. Deák Horváth Péter a találkozóra hangolt, az utolsó statisztikákat bújta, amikor megszólítottam.

A magyar hangra rögtön felkapta a fejét – egy kicsit én is megkönnyebbültem, hogy nem tévesztettem össze mással. Mert a B tervem is megvolt, angolul megfogalmaztam, hogy bocsánatot kérek, amennyiben nem a magyar közszolgálati televízió riporteréhez lett volna szerencsém.

„Hét meccset vállaltam be, hogy kommentálok az Európa-bajnokságon. Aztán igyekszem az atlétika vébére. Jó, hogy a lengyel oldalra kerültem, mert a kollégáim elmondása alapján igencsak balkániak a viszonyok Ukrajnában. Poznanban és Wroclawban voltam eddig, de megyek majd Varsóba és Gdanskba is. Elképesztő, hogy mekkorák itt is a szállásárak" – válaszolt, amikor arról kérdeztem, hogy milyen mérkőzéseken adja a hangját.

deak horvath peter

Ő számolt be először a tegnapi balhéról. „Úgy látszik, ezeknek is az agyukra ment valami. De az is lehet, hogy az együttélés hozza, vagyis, hogy szomszédos országokról van szó. A történelem meg túl sok sérelmet hozott" – fejti ki álláspontját.

A röpke kitérő alatt elbeszélgettünk még a rádiós korszakról, mert még jómagam is követtem valamikor a Petőfin a sportközvetítéseket.

Ami a szerdai napot illeti, egészen pazar a felhozatal. A B csoport találkozóin 19 órától a folytatódhat a dán menetelés, amennyiben legyőzik C. Ronaldoékat. A portugálok egy vereség esetén pakolhatnak. A 21 óra 45 perctől kezdődő összecsapás igazi slágermeccs: a hollandok az első pontokat keresik a németek ellen.

comkim



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."