Sport » Foci

EURO 2012: Kik pancsolnak a tengervízben?

Hétfő este még két csapat jut tovább a labdarúgó Európa-bajnokságon. A címvédő és Horvátország kéz a kézben bulizhat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

horvat euro 2012
A horvátok vagy az olaszok lépnek tovább?
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. június 18., 13:06
0 hozzászólás. 

A lengyel tengerpart nem a nyaralások Mekkája, pedig a Balti-tenger vize itt a legmelegebb. A C csoport zárófordulójának meccsére, a spanyol–horvátra igyekeztem. Reménykedve abban, hogy nem lesz bunda.

A lengyel fővárosból hatórányi vonatozással lehet a tengerpartra jutni. A jó idő ellenére a szerelvény nincs tele nyaralókkal, igaz, hogy a turisztikai társaságok kínálatában sem nagyon találunk kecsegtető ajánlatokat a lengyelek tengerpartjára.

Ami a hazaiak gyászát illeti, valóban nagy a csend. Az emberek elfogadták, hogy kiesett az együttesük, egyre több lengyel zászlót vesznek le az autókról, már nem téma úton-útfélen az Európa-bajnokság.

Pedig a show-nak folytatódnia kell.

A mérkőzések sorozata nem áll le azért, mert kiesett az egyik házigazda. A Nemzeti Sport újságírójával, Lipcsei Árpáddal hozott újra össze a sors a varsói stadion sajtólelátóján, ahol nevetve árulta el: „orosz és lengyel továbbjutást vártam ebből a kvartettből". Hát neki sem jött be.

lipcsei arpad, balint attila

Hogy a kép legyen teljes, megérkezett még egy udvarhelyi az Eb-re. Bálint Attila gyorsan képbe tesz, hogy mi történt otthon. Kis választási elemzés után belevetjük magunkat a főváros szépségeibe: Varsót mindenkinek ajánlhatom. Aki teheti, az sétáljon egyet a főtéren. Igazán pompás időutazásra számíthat.

Gdansk felé tartva már azt számolgattuk, hogy a C csoportból ki mehet tovább. Közben meg érkeztek az üzenetek, hogy kialakultak az első negyeddöntő párosításai. A csehek a portugálokkal, a németek pedig a görögökkel csapnak össze.

Megbundázzák-e a meccset?

A spanyoloknak most van más bajuk is, minthogy kiszámolják, hogy a 2–2-es vagy ennél többgólos döntetlennek ők és a horvátok is továbbjutnak, attól függetlenül, hogy az olaszok mennyire verik el a már kiesett íreket.

Hasonló eset történt a 2004-es Eb-n: a taljánok úgy pottyantak ki, hogy a svédek és a dánok szépen megjátszották a 2–2-es meccset. Az olaszok pakolhattak, a skandinávok kéz a kézben továbbmentek.

Spanyolországnak és Horvátországnak most 4-4 pontja van, Olaszországnak csak kettő. Ha ma este a spanyolok és a horvátok legalább 2–2-re ikszelnek, az olaszok hiába verik meg az inkább a szurkolótáborával figyelemreméltó ír csapatot, akkor is kiesnek.

Persze mindkét szövetségi kapitány kizárja, hogy ilyen döntetlenre készülnének. Viszont amennyiben az olaszok győznek, a spanyol-horvát meccs vesztes szereplője távozik a tornáról.

Kit hordanak a szívük felett a spanyolok?

Kiderült, hogy hibás mezben szerepel a címvédő válogatott az Eb-n. Vicente del Bosque szövetségi kapitány együttesének vörös öltözékén a spanyol Bourbonok jelképe helyett az uralkodócsalád francia ágának kissé más címere látható.

spanyol euro 2012 david villa

Angel Maria Villar, a spanyol szövetség elnöke a sajtó érdeklődésére sem nyilatkozott a kínos tévedésről. Talán ma estére már kicserélik. De az is lehet, hogy a továbbiakban nem a vörös szerelésben lépnek pályára.

ekocafe



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."