Sport » Foci

A németek kioltották a görögtüzet

Dávid nem nőtt fel Góliát legyőzéséhez. A görög csoda nem folytatódott, a sokkal esélyesebb Nationalelf állította meg.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

németország, euro 2012
A németek a görögök fölé kerekedtek.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. június 24., 13:30
0 hozzászólás. 

A találkozó előtti órákban majd minden vendéglátóipari egységben telt házat jelentettek. Németek mindenfelé, görögök sokkal kisebb százalékban, de ők is megpróbáltak mindent, hogy ne érezze magát túl otthonosan az ellentábor.

A német drukkerek magabiztosságával sem volt probléma, kikiáltották magukat az új labdarúgó Európa-bajnoknak. Még akkor is, ha addig nem kevesebb, mint három lépcsőfokot kell megmászniuk. Mellettük szólt, hogy a halálcsoportot úgy abszolválták, hogy pontot sem veszítettek – a tizenhatos mezőnyből egyedüliként. A negyeddöntőben pénteken a PGA Gdansk Arénában a papíron sokkal esélytelenebb Görögország következett. Vagyis csak egy lépcsőfokocska.

Mióta elmentek a spanyolok, csend van

Ezt állapította meg egy kocsmáros. A címvédő több mint egy hétig tartózkodott a legészakibb rendezővárosban. Szurkolócsapatuk eközben temérdek sört elfogyasztott, minden éjszaka bulizott. Érthető, hogy keserű a szájíz, amiért a németek a szomszédból egy gyors kiruccanással megoldják a az élő szurkolást a kontinenstornán.

Ahhoz képest, hogy mennyire közel van Németország, és hogy lakóinak van a legtöbb pénze utazni, nem töltötték meg a 40 ezres lelátót. Pedig a díszpáholyban helyet foglalt a kancellár is, Angela Merkel. Jókora pletykát elindított azzal, hogy azért jött ide, hogy csapatának szállítsa a győzelmet. A görögök pénzügyi válságának enyhítésével.

Elrontották a kezdést

A stadion bemondója hiába számolt vissza a jól megszokott ceremónia szerint: a németek már türelmetlenek voltak, valamivel hamarabb útnak indították a labdát. A szlovén játékvezetőnek vissza kellett fújnia a rajtot. Először történt meg az Eb-n, hogy a meccs pár pillanattal később kezdődött.

lahm nemet, euro 2012

Joachim Löw gárdája az első percektől nekifeszült a görögöknek – ahogy várható is volt. Könnyű volt válogatnia a szövetségi kapitánynak a sok kiváló labdarúgója közül. Azt is megengedhette, hogy eddigi gólvágóját, Mario Gomezt csereként nevezze. Túloldalt Fernando Santosnak jókora fejtörést okozott a kezdőcsapat összeállítása. Csupán hét mezőnyjátékos tudott a kispadra ülni, a többiek a lelátóról figyelhették az összecsapást az eltiltások miatt.

Védekezés, elpuskázott lehetőségek

Rendre megingott a 2004-es Európa-bajnok védelme, de a németek rendre kihagyták az előttük adódó szituációkat. Minden egyes támadásban a levegőben lógott a németek gólja. A görögök is megpróbáltak pár ellentámadást indítani, de ezek rendre elakadtak.

A 39. percig bírta a tűzharcot a görög alakulat. Ekkor Philip Lahm szedett össze egy labdát, 25 méterről leadott hatalmas löketét Szifakiszt sem tudta hárítani. 1–0, a folytatás pedig semmi jót nem sejtetett. Nagyon úgy festett, a végső győzelemre is nagy esélyes együttes behúzza a kötelezőt. Itt most nem lesz görög fricska. A szünet mentette meg őket az újabb találatoktól.

samaras, gorog, euro 2012

Utálom, amikor valaki a sajtólelátóról drukkol. Megteheti ezt a lelátón, sőt ott is a helye. Kínai kolléganőt intézett mellém a sors erre a meccsre. A Lahm-gólnál valósággal extázisba esett. Nem úgy az 55. percben, amikor egy görög ellentámadásnál Szamarasz – mily véletlen, az új görög miniszterelnök névrokona – közelről kiegyenlített. Kínai kolléganőmnek a szája is tátva maradt egy jó percig.

Hideg zuhany után forró fürdő

Nem sokáig tartott a görög öröm. Hat minutumra az egyenlítéstől egy szépen végigvitt támadás után Khedira közelről, elemi erővel pofozta a hálóba a játékszert. Még a kancellár asszonynak is annyira tetszett, hogy talpra szökött.

merkel angela

A sorozat folytatódott, a 68. percben el is dőlt a továbbjutó sorsa. Szöglet után Klose fejjel szerezte a harmadik német gólt. Marco Reus csak feltette az epret a torta tetejére. A viadal 4–2-vel zárult, Szalpingidisz értékesített egy büntetőt. Portugália után Németország is ott van a legjobb négyben.

A negyeddöntők Ukrajnába „költöztek". A hétvégén a focinagyhatalmak csapnak össze. Nem akármilyen párosításokban.

ekocafe



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."