Sport » Foci

Időutazás a román-magyar futballmúltban

Két hétig látogatható az ifjúsági házban pénteken megnyitott, a magyar és román futballválogatottak meccseiről szóló kiállítás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

kosanagyhajnal
Kósa András László, Nagy Pál és Hajnal Gyula a megnyitón.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. augusztus 19., 12:04
0 hozzászólás. 

Főleg idős sportbarátok, egykori sportolók jelenlétében nyitották meg pénteken este a Siculus Ifjúsági Ház nagytermében a román-magyar közös futballmúltról szóló kiállítást, amit Romániában első ízben láthat a közönség. Az egykori fényképekből és újságcikkekből álló kiállítás tulajdonképpen négy ízlésesen és igényesen elkészített tábla, amin az érdeklődő korszakokra bontva láthatja-olvashatja az eddigi összesen huszonkét találkozó történetét.

A kiállításon Nagy Pál, a szervező EMNT részéről mondott beszédet, kiemelve, hogy a kiállítást a sportszerűség és a fair play jegyében szervezték. Kósa András László, a Balassi Intézet marosvásárhelyi származású igazgatója elsősorban köszönetet mondott az Udvarhelyi Fiatal Fórumnak, hogy befogadta a kiállítást, majd egy kerek évfordulóra is felhívta az egybegyűltek figyelmét: a budapesti Népstadiont pontosan hatvan éve, 1953 augusztus 20-án adták át, s az eddigi magyar-román találkozókból hetet ott rendeztek. A marosvásárhelyi Hajnal Gyula, a román válogatott 11-szeres labdarúgója a két ország közötti rivalizálásról beszélt, illetve arról, hogy manapság a mutatott játék nem valami magas színvonalú, de a lelátón állandó a feszültség egy-egy ilyen mérkőzésen.

A pénteki kiállítás megnyitóján a legutóbbi román-magyar párharcok mozgóképeit is meg lehet nézni. A kiállítás tulajdonképpen egy sporttörténeti időutazás, ami nemcsak azok számára lehet érdekes, akik pl. 1981-ben, netán 1972-ben vagy 1998-ban átélték az aktuális magyar-román meccset, hanem azoknak is, akik most cseperednek fel, és szeretik, illetve játsszák a labdarúgást.

A kiállítást augusztus 30-ig lehet megnézni, munkanapokon 10 és 18 óra között.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."